pride sverige

Unicorn Saker Pride tävling 6/7-6/8 -2023

I samband med Pride 2023 så introducerar vi en Pride tävling där du kan vinna en fantastisk mystery box med produkter från Unicorn Saker! Följ reglerna här nedan för att delta. Tävlingen är mellan 6/7 och 6/8 och sker på Instagram här. Efter 7/8 kommer vi kora en vinnare som vi sedan kontaktar för att kunna skicka ut priserna.

Så varför inte? Delta i tävlingen för att ta chansen att göra din Pride extra magisk!

Enhörningar och Pride

Enhörningar har blivit lite av en symbol i HBTQ+ sammanhang och kan synas i olika Pride-parader. Varför har då enhörningen blivit en symbol? För det första så brukar enhörningar och regnbågar associeras til varandra, regnbågen symboliserar också Pride. Pride-flaggan består av regnbågens färger och var skapad av designern Gilbert Baker från San Francisco. Den skapades för att representera den färgstarka och mångfaldiga HBTQ+ gemenskapen. Eftersom både enhörningar och Pride har kopplingar till regnbågen, blev de också associerade med varandra, bland annat har folk burit enhörningshorn i regnbågsfärger under Pride-parader.

En annan anledning att enhörningen har blivit en symbol för HBTQ+ kultur är att den har representeras på så många olika sätt, former och utseenden. Enhörningen har inte heller en självklar könsidentitet. Den har både representerats som en symbol för maskulinitet, genom att symbolisera styrka och har kopplats till strider. Men den har också representerats feminin; som till exempel Enhörningen i ”Sagan om enhörningen”, vars mänskliga form är en vacker kvinna. Att enhörningen bryter mot normativa könsidentiteter är något som en del av HBTQ+ gemenskapen kan resonera med.

 

LÄS MER:   Påsktävling 3/4-11/4

 

Enhörningen är också en mystisk varelse som många inte tror finns, detta har därför blivit en symbol för bland annat bisexuella då media representerar dem fel och flera menar att bisexualitet inte finns.  Den mystiska och gömda naturen av enhörningen är också något som HBTQ+ personer kan resonera med då enhörningar representerar en känsla av att vara ”en annan” från samhällets normer.  Enhörningen blir en stark symbol som står för unikhet, kreativitet, styrka, maskulinitet och femininitet, hopp och magi.

 

via GIPHY

 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons