Unicorn frappuccino recept

Unicorn frappuccino recept

Detta Unicorn frappuccino recept är en version av Starbucks kända Unicorn Frappuccino från 2017. Under varma dagar blir den perfekt för att svalka sig, den är unik, snygg och läskande.

I april 2017 började Starbucks sälja sina Unicorn Frappuccinos. De skulle bara säljas under en begränsad tid och marknadsfördes på sociala medier som en lila och rosa skapelse som ändrade färg. Det tog inte lång tid innan den blev viral och hashtagen fick 155,000 inlägg på Instagram. Att den var snygg och färgglad, ovanlig och marknadsfördes på sociala medier blev en vinnande strategi.

Ingredienser till unicorn frappuccino

 • 9.5 dl is
 • 4 msk vit choklad
 • 1 tsk vaniljpasta
 • 9.5 dl mjölk eller grädde
 • 4 msk socker
 • 1 msk citronsyra
 • Rosa karamellfärg
 • Blå karamellfärg
 • Vit choklad, vispgrädde och strössel som topping

Så här gör du:

 1. Blanda mjölk, socker, citronsyra och vaniljpasta.

 2. Dela den vita chokladen i små bitar och smält. Vattenbad: Sjud vatten i en kastrull och placera en värmetålig skål över kastrullen med chokladen i. Rör om och undvik ångan. Mikro: Smält i en skål med 30 sekunder åt taget och rör om efter varje 30-sekunders-intervall.  

 3. Lägg försiktigt till 2 msk av chokladen till mjölkblandningen och blanda.

 4. Lägg till den vita chokladen och mjölkblandningen till isen och blanda väl till isen är slät.

 5. Dela upp blandningen i två separata skålar. Lägg till blå karamellfärg i en och blanda väl. Gör detsamma med den rosa karamellfärgen och den andra skålen.

 6. Bred resten av chokladen på glasets kantar (som att ta salt på ett cocktailglas). Ta skedar av den rosa blandningen och lägg i glaset och sedan skedar av den blå. Varva med lager av de två färgerna.

 7. Toppa med bitar av vit choklad, vispad grädde och strössel.

 8. Klart!
LÄS MER:   Enhörningstårta, enkelt recept
Unicorn frappuccino recept
Sequins in the South

Receptet och bilder här från Sequins in the South, deras recept kan du hitta här. Starbucks Unicorn Frappuccino var väldigt betydelsefull för att starta enhörningstrenden. Trenden håller fortfarande i sig speciellt på Instagram och inom matvärlden. Du kan också testa några av våra andra recept som unicorn glass eller enhörningstårta. Eller om du är sugen på en varm och god dryck, testa våra chokladbomber.

Ha en magisk dag!

via GIPHY

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons