Se på film unicorn

Unicorn filmer, tio filmer för alla som älskar enhörningar

Se på en unicorn film i helgen! Unicorns är en stor del av populärkultur och dyker ofta upp i litteraturens värld, på tv-skärmar och på bioduken. För alla som har Netflix eller liknande känner man igen tristessen att sitta och försöka komma överens om vad för film man ska se. Därför har vi samlat en lista med filmtips för alla som älskar unicorns! Upptäck en ny favorit med denna lista och förgyll till helg med en mysig filmkväll. Att se på en härlig film är verkligen något man kan må bra av. Om du känner att du behöver lite egentid kan det vara en bra idé att läsa vårt inlägg om må bra tips!

1. The Last Unicorn (1982)

Baserad på novellen med samma namn från 1968, skriven av Peter S. Beagle. Detta är en animerad fantasyfilm om en enhörning som tror att hon är den sista av sin art. Hon ger sig därför iväg för att ta reda på vad som har hänt de andra enhörningarna. Tillsammans med trollkarlen Schmendrick behöver hon besegra den ondskefulla kungen Haggard som är besatt av att fängsla världens enhörningar. Talangfulla röstskådespelare som Mia Farrow, Alan Arkin och Christopher Lee medverkar i denna välgjorda, innovativa och unika film som både vuxna och barn uppskattar.

2. Unicorn City (2012)

Unicorn City är en romantisk komedi som handlar om Voss, en kille som älskar spel. Voss är arbetslös och försöker få ett jobb på ett spelföretag. För att få jobbet måste han först visa upp sin ledarskapsförmåga. För att bevisa detta skapar han ett utopisk LARP (live action role-playing)-samhälle som han döper till Unicorn City. Problem uppstår dock när Voss spelar-ärkefiende Shadow Hawk dyker upp.

LÄS MER:   Unika bilder från det magiska enhörnings kaféet

3. Unicorn Store (2017)

En nyckfull dramakomedi om barndomens drömmar och fantasi med Brie Larson som regissör och i huvudrollen. Brie Larson spelar Kit som efter att ha misslyckats med sina aspirationer på en konstskola flyttar hem och tar ett tråkigt kontorsjobb. Precis när hon är redo att lämna barndomen och acceptera att hon är vuxen möter hon en mystisk affärsman som vill hjälpa henne att fullfölja sin barndomsdröm – att äga en enhörning. Hon måste först bevisa att hon är redo att ta hand om en enhörning.

4. Legend (1985)

Från regissör Ridley Scott kommer en fantasyfilm med Tom Cruise, Mia Sara och Tim Curry i rollerna. Jack, en ung man måste besegra en demon som vill skapa en evig natt genom att förgöra de sista enhörningarna och gifta sig med en älv-prinsessa. Filmen var inte en kommersiellt framgångsrik film när den kom ut. Den blev dock nominerad till olika filmpriser för bästa smink, bästa specialeffekter, bästa kostymdesign och vann ett ”Bästa filmfotografi” pris från the British Society of Cinematographers. Den har med åren blivit en kultklassiker.

5. The Unicorn (2019)

Malory och Caleb är ett förlovat par som efter ett besök hos Malorys föräldrar blir inspirerade att liva upp sitt förhållande med en tredje part. För att fira att de har förlovat sig på nytt bestämmer de sig för att ha en vild natt med nya upplevelser. En komedi som utforskar relationer och sexualitet med Lauren Lapkus, Nick Rutherford och Lucy Hale i rollerna. Enhörningen i denna film representerar den bisexuella tredje parten som ger magi till ett förhållande. Enhörningar har blivit något av en symbol för bisexuella då dem båda ses som lite mystiska, fantastiska och eftersom vissa anser att de inte finns (fast de gör det).

LÄS MER:   Ensamhet – 10 tips om du känner dig ensam

6. Stardust (2007)

Unicorn Stardust fantasyfilm
Pinterest

Fantasyfilmen Stardust med Claire Danes, Charlie Cox och Michelle Pfeiffer i rollerna är baserad på Neil Gaimans roman med samma namn. Filmen handlar om jakten efter en fallen stjärna spelad av Claire Danes. Huvudkaraktären Tristan är en fattig ung man som vill vinna den vackra Victorias hand i giftermål genom att ge henne en stjärna i present. Han hittar den fallna stjärnan Yvaine som också jagas av prinsar som är efter ett halsband hon bär och häxor som vill ta Yvaines liftkraft för att erhålla skönhet och ungdomlighet. Ett romantiskt och roligt fantasyäventyr som man blir glad av! I filmen kommer en enhörning till Yvaines och Tristans räddning som en modig och god varelse.

7. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe/Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet (2005)

Narnia häxan och lejonet, Peters enhörning, unicorn
Pinterest

Under andra världskriget skickas brittiska Pevensie-syskonen Peter, Susan, Edmund och Lucy till landet. Efter en lek av kurragömma i sitt nya hem hittar de en stor garderob. Garderoben leder till den mystiska världen Narnia, där den vita häxan har satt en besvärjelse på Narnia och skapat en evig vinter. På sina äventyr i Narnia träffar syskonen sagoväsen, talande djur och Aslan, det talande Lejonet som försöker ta över makten från den vita häxan. De ansluter sig till Aslans armé och går i strid mot häxan och hennes undersåtar. I striden rider den äldsta sonen Peter på en ståtlig enhörning.

8. Blade Runner (1982)

Blade Runner, unicorn origami

Ridley Scotts Blade Runner är en känd science fiction-film som utspelar sig i en dystopisk framtida USA. I filmen finns det avancerade robotar som ser ut som människor och kallas för ”replikanter”. Replikanterna användes innan som slavar till människor men efter blodiga uppror behövde de bannlysas från jorden. Blade runners är polisstyrkan som stoppar och dödar replikanter som mot förmodan fortfarande är kvar på jorden. Harrison Ford spelar före detta blade runner Rick Deckard som återkallas till tjänst för att stoppa en grupp våldsamma replikanter. I slutet av filmen hittas en origami enhörning, som liknar figurer som polisen Gaff skapar åt Deckard under filmens gång för att håna honom. Det finns olika tolkningar till vad enhörningen betyder. En tolkning är att Deckard är i en fantasivärld och en annan är att enhörningen refererar till replikanter och hur de alltid kommer vara annorlunda från människor.

LÄS MER:   Roliga presenter - Presenttips för alla tillfällen

9. Toy Story 3 (2010)

I den tredje filmen av Toy Story –serien blir leksakerna från de tidigare filmerna både introducerade till ett dagis som heter Sunnyside och nya karaktärer, bland annat en flicka som heter Bonnie. De träffar också Bonnies leksaker och en av dem är gosedjuret Buttercup. Buttercup är en sarkastisk enhörning med gul man och guldigt horn. Bonnies leksaker och Buttercup varnar huvudkaraktären Woody om de mörka sidorna till Sunnyside och dess ledare. Buttercup återkommer i Toy Story 4.

10. Free Solo (2018)

REI

En dokumentärfilm som följer produktionen av själva filmen och klättraren Alex Honnold som försöker bli den första personen att fullfölja en frisoloklättring av klippformationen El Capitan. Filmen blev hyllad av filmkritiker och vann ett flertal filmpriser som bland annat flera Emmys och en Oscar för ”Bästa dokumentär”. I filmen dyker plötsligt en annan klättrare upp medan Honnold klättrar, en man i en enhörningsonesie. Enhörningen kan ses som en oavsiktlig symbol för Hannolds dröm att bestiga El Capitan.

via GIPHY

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons