Böcker unicorn

Unicorn böcker, tio magiska böcker för alla som älskar enhörningar

Unicorn böcker finns det gott och väl om inom fantasygenren. En av de mest kända är Peter S. Beagles “Sagan om enhörningen” (1968). Den vackra och mystiska berättelsen fångade världens intresse och böcker om enhörningar försätter att vara populära än idag. Att läsa kan vara ett perfekt sätt att slappna av, få underhållning och nya idéer. Om du som oss älskar enhörningar är denna lista perfekt för dig att hitta en ny favorit. Upptäck nya fantasyvärldar med makalösa sagoväsen, episka strider och heroiska hjältar! Om du istället känner dig sugen på att se en unicorn film kan vi rekommendera den här listan som vi har skapat med tio filmer.

1. Zombies Vs. Unicorns (2010)

Unicorns vs Zombies, unicorn böcker
Holly Black

I denna antologiserie med Justine Larbalestier och Holly Black som redaktörer, finns olika korta berättelser av kända författare i tonårsgenren. Varje berättelse presenterar argument för antingen zombies eller enhörningar för att hjälpa läsaren att avgöra: Vilken är egentligen bäst? Berättelser som både är roliga, kusliga och udda, något för alla helt enkelt!

2. The Secret of the Unicorn Queen Series (1988 -1989)

The Secret of the Unicorn Queen the Dark Gods, unicorn böcker

En serie av böcker skrivna av Josepha Sherman, Gwen Hansen, Dory Perlman och Suzanne Weyn. Passande för tonåringar och unga vuxna. Den första boken i serien heter ”The Secret of the Unicorn Queen – Swept Away” och introducerar läsaren till Sheila McCarthy. Sheila faller igenom en portal till den mystiska fantasyvärlden Arren. Kan hon besegra den ondskefulla kungen och hitta ett sätt att komma hem igen?

LÄS MER:   Förändra ditt liv på 4 veckor, lev livet fullt ut

3. Birth of the Firebringer (1985-1996)

Birth of the Firebringer Dark Moon, unicorn böcker

Meredith Ann Pierces Firebringer-trilogi följer en stam enhörningar som har blivit bortjagade från sitt hem av sina ärkefiender lindormarna. De väntar i exil på den legendariska Firebringer, en profetisk krigare som ska ta med sig gåvan av eld och frigöra enhörningarna. Huvudkaraktären är enhörningarnas prins Jan som känner sig osäker på om han kommer kunna leva upp till sin far, kungen Korrs framgång. Korr tillåter Jan att följa med andra enhörningar på en pilgrimsresa där faror väntar.

4. The Twelve Kingdoms (2007-2010)

Keiki och Yoko. The Twelve Kingdoms, unicorn böcker
Spel och Film

En serie av grafiska fantasynoveller från japanska författaren Fuyumi Ono och illustrerad av Akihiro Yamada. Serien följer Yoko Nakajima som i den första boken ” Sea of Shadow” möter en mystisk blond pojke som heter Keiki. Kort efter hon har träffat Keiki så transporteras hon till en mystisk värld, lämnad ensam med ett svärd och en ädelsten. Keiki har både en mänsklig form och formen av en enhörning.

5. The Transfigured Hart (1975)

The Transfigured Hart, unicorn böcker

I denna bok av Jane Yolen ser den introverta Richard en enhörning i skogen. Han märker snart att Heather, en flicka han har lite gemensamt med har också sättt enhörningen. De två barnen börjar därefter samarbeta för att skydda den mystiska varelsen från jägare. En oväntad vänskap växer mellan Richard och Heather i denna hjärtvärmande berättelse om att växa upp och barns fantasi.

6. Space Unicorn Blues (2018)

Space Unicorn Blues, unicorn böcker

T.J. Berrys science fiction-debut följer Gary Cobalt, som är hälften enhörning, hälften människa. Som en människa med magiska egenskaper innebär det att man riskeras att utsättas för exploatering. Gary som är trött på slaveri och att vara fängslad lyckas fly och planerar att använda sina förfäders rymdskepp. Jenny Peralta behöver dock skeppet för en brådskande leverans och har ett komplicerat förflutet med Gary. En nytänkande science fiction med fantasyelement om ett missanpassat rymdgäng som försöker stoppa ett massmord av magiska varelser.

LÄS MER:   10 filmer som får dig att må bra

7. Immortal Unicorn (1995)

Immortal Unicorn. unicorn böcker

Peter S. Beagle som är känd för hans populära fantasy “Sagan om enhörningen” återvänder med en samling av korta berättelser om olika former av enhörningar. I boken presenteras dessutom historia om enhörningar och traditioner om hur de har talats om.

8. The Unicorn Sonata (1996)

The Unicorn Sonata, unicorn böcker

Som du kanske har märkt vid det här laget så har Peter S. Beagle ett stort intresse för att skriva om enhörningar och handlar därför ytterligare en gång på denna lista. I ”The Unicorn Sonata” följer den 13-åriga Josephine Rivera musik till en sagovärld som heter Shei’rah. En värld full av enhörningar, satyrer och Fenix-fåglar, helt annorlunda från hennes hemstad Los Angeles.

9. The Natural History of Unicorns (2009)

En bok av Chris Lavers om enhörningshistoria. Var kommer enhörningar ifrån och varför skrevs det om dem i tidiga naturhistoriska böcker? Boken fokuserar mest på enhörningar ur ett naturhistoriskt perspektiv men diskuterar också religion, konst, språk och semantik.

10. The Obsidian Trilogy (2002-2006)

I den första boken i denna fantasy-trilogi, ”The Outstretched Shadow”, träffar man Kellan Tavadon som är son till magikern Lycaelon och förväntas följa sin fars fotspår. Saker och ting förändras i Kellans liv när han hittar böcker om förbjuden magi som kallas vild magi. När han börjar ställa frågor närmar han sig ett dystert öde. Dock lyckas en enhörning och en kvinnlig magiker rädda honom. Kellan lär sig mer om sin omgivning och dess faror, samtidigt som demoner i Obsidianberget närmar sig. I serien är Kellans närmaste vän en enhörning som heter Shalkan. Serien var skriven av Mercedes Lackey och James Mallory.

LÄS MER:   UNICORN produktiv, sov gott och bli 10 gånger mer produktiv

Trevlig läsning!

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons