Bad self care

Ta hand om dig själv tips – Self care

Idén om self care är att man ta hand om sig själv på samma sätt man vill ta hand om andra som man bryr sig om. Man ser sig själv som en vän man vill pyssla om. Många människor är duktiga på att ta hand om andra men glömmer ofta bort att ta hand om sig själva. Med stressiga vardagar, jobb, ärenden att fixa, mat att laga och familj att ta hand om kan saker och ting ibland bli för mycket. Det är då viktigt att tillåta sig själv en paus och fråga sig själv: Vad är det jag behöver för att må bra och slappna av?

Ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja, därför har vi samlat åtta tips på saker man kan göra för att ta hand om sig själv och slappna av. Man kan göra detta antingen efter en lång dag då man vill varva ner innan man går och lägger sig, eller under helgen då man känner att man behöver tid för sig själv.  

1. Läs en ny bok

Läser bok. Self-care tips. Ta hand om dig själv.

Att läsa är avkopplande, underhållande och det ger ens ögon en paus från TV och datorskärmar. Det finns få saker som slår att dyka in i en spännande ny bok och få befinna sig i en annan värld för en stund. I vår tid är vi väldigt uppkopplade, så att koppla ifrån tekniken för en stund kan ge oss en behaglig paus.

LÄS MER:   Veganska unicorn sommarrullar recept

Man kan läsa olika boktopplistor för att hitta nya böcker eller surfa in på Boktipset, för att få fortsatt nya tips på böcker!

2. Ta ett bubbelbad

Black & Blooms

Att ta ett varmt bad är väldigt avslappnande och skönt. Tänd lite ljus runt dig och kanske lite rökelse. Varför inte läsa en bok medan du sitter i badet eller lyssna på musik i bakgrunden? Du kan också ha i badskum, badoljor eller badbomber i badkaret för ett härligt doftande och häftigt bad.

Badbomber kan man hitta på bland annat Lush. För att få bubblor i badet rekommenderar vi detta gulliga enhörningshorn: Unicon Horn Bubble Bar.

3. Laga din favoriträtt

Pastarätt, self care

Att äta något man verkligen tycker om kan få en att må väldigt bra! Unna dig din favoriträtt, antingen beställ hem eller laga själv.

Om du vill testa något nytt kan du hitta recept på till exempel Mitt kök.

4. Tänd doftljus

Tänd doftljus, ta hand om dig själv

Ljus gör verkligen stämningen. Hos oss finns det enhörningsljus där man får keramikfigurer på köpet. Doftljus finns att köpa i dem flesta affärer, som till exempel Lagerhaus eller Åhléns.

5. Använd en ansiktsmask

En ansiktsmask kan få din hud att kännas återfuktad, fräsch och len. Köp ansiktsmasker på apotek eller skönhetsbutiker och köp en som passar just din hudtyp. Du kan också göra ansiktsmasker hemma med olika ingredienser som avokado, banan, havregryn, honung och olivolja. Läs hur du gör egna masker på Veckorevyn.

Vill du köpa en ansiktsmask med enhörningstema? Kolla in Unicorn Sheetmask från Camilla Pihl Cosmetics.

6. Se på en bra film

via GIPHY

Se på en mysig må-bra film som gör dig glad! Antingen en film som är spännande och inspirerande eller en lättsam komedi som du kan se om flera gånger! Läs våra tips på fantasyfilmer här.

LÄS MER:   10 tips för att må bättre efter en jobbig dag eller vecka

Om du vill se en enhörningsfilm så kan du titta på fantasyklassikern ”Sagan om enhörningen” (”The Last Unicorn”). En spännande och gripande berättelse med vacker animation och duktiga röstskådespelare. En annan film man kan se är ”The Unicorn Store”, som följer en ung kvinna som under mystiska omständigheter ges möjligheten att fullfölja sin barndomsdröm att äga en enhörning.

7. Drick en kopp te

Tekopp, varva ner, self care

En god kopp te som värmer på kvällen kan vara väldigt avslappnande och gott. Testa teer med kamomill, citronmeliss eller humle för en mer avslappnande effekt. Ha en rofylld stund med en varm kopp och luta dig tillbaka i soffan.

8. Videochatta med en vän

via GIPHY

Vi människor behöver träffa andra för att må bra. Men när det inte fungerar att mötas upp kan man istället videochatta. Hör av dig till någon du inte har pratat med på ett tag eller berätta om din dag för en nära vän. Använd Skype, Zoom, Google Hangouts, Facebook messenger eller FaceTime för att videochatta. Om du vill chatta med flera och samtidigt göra ett par roliga spel, kan det vara en bra idé att testa appen Houseparty.

“Self-care is giving the world the best of you, instead of what’s left of you”.

Katie Reed

Produkttips

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons