Batikfärgning, tie-dye eller också kallat textilfärgning är inte bara otroligt snyggt, det är också väldigt roligt att göra. Varje plagg blir ett unikt plagg. Ingen annan på denna vackra planet kommer gå runt i en exakt likadan cool tröja som du har gjort. Visst är den känslan lite kittlande och tilltalande? Vi på Unicorn saker har hittat bästa tie dye kittet för att skapa unika och vackra plagg. Klicka här för att komma till webbutiken. 

Så gör du batikfärgade t-shirts

Har du en vit t-shirt hemma? Bra, då är det bara att sätta igång! Längre ner på sidan har vi länkat till en video med 6 olika metoder för att jobba och leka med textil färg. Vi lovar att din första t-shirt kommer bli så fin och kanske den coolaste i stan?! Okej, så var börjar man? Jo, du behöver DIY tie dye kitet och ett vitt plagg, gärna en t-shirt så här års. Kolla på videon nedan och bestäm vilken metod och mönster du vill skapa. Sen kanske det svåraste, vilka färger du vill ha. Blir det regnbågens färger tro? Enbart rosa och ljusblått som en magisk enhörning? 

 

Steg för steg DIY tie dye

  1. Köp hem ett DYI tie dye kit
  2. Välj plagget du vill färga. Vi tipsar om en T-shirt så års men ärligt talat – the sky is your limit
  3. Hitta en arbetsyta där du kan experimentera utan att oroa dig för att de blir lite spill. Färga med tie-dye kan skvätta och stöka, men det hör ju till. Så se till att du antingen har skyddat dina golv och ytor med något som tex. plast eller ett gammalt lakan. Enklast är om du håller dig utomhus i skuggan 🙂 
  4. Vilken metod bestämde du dig för? Blir de cirklar eller coola stänk? Föll inget av de i videon dig i smaken? Låt då din kreativitet flöda, googla, coola på Pinterest eller go bananas och testat och lek dig fram! Det finns inga rätt eller fel-
  5. Ha kul! Färga på! Spreja, stänk go crazy! 
  6.  Känner du dig färdig?Blev du nöjd? Blev det fler plagg än ett? Njut av något gott och kallt. Chilla.
  7. Vill du ha riktigt starka färger? Ju längre färgen får sitta på ju starkare kommer färgerna att bli. Vill du ha mer pastelliga färger? Ju kortare tid ju ljusare blir färgen, håll koll tills du blir nöjd. 
  8. Nöjd med färgen? Härligt! Skölj nu av och låt plagget torka. Använde du band? Ta av bandet/banden, skölj plagget ordentligt i kallt vatten. Kom ihåg att skölja tills vattnet inte längre är färgat.
  9. Tvätta plagget i tvättmaskinen enligt anvisning och låt det nu få torka.
  10. Sätt på dig plagget och skinn som en cool unicorn som du är! Klappa dig på axeln och bär plagget stolt som du designat helt själv, som ingen annan kommer att bära. För det finns bara ett exemplar. Så coolt! 
LÄS MER:   Unicorn poop cookies
Show Buttons
Hide Buttons