Enhörningskalas tema

Så fixar du det perfekta enhörningskalaset

Välkommen till ett magiskt blogginlägg om hur du kan fixa det perfekta enhörningskalaset! Det finns många vägar att gå när man väljer tema till en fest. Jag tycker att man kan ha mycket roligt med enhörningar som tema! Att ha ett enhörningskalas blir ytterligare en anledning att göra sin egen enhörningstårta. Vare sig det är ett roligt tema till ett barnkalas, halloweenfest eller för en vuxen som älskar enhörningar. Ett enhörningstema kommer garanterat uppskattas som ett unikt och färgstarkt val! För att planera den perfekta festen eller kalaset så krävs det en del viktiga detaljer som mat, fika, dekorationer, aktiviteter och sist men inte minst den magiska enhörningstårtan.

Färger till festen kan du ha vilka du än föredrar eftersom de flesta enhörnings-fester har alla regnbågens färger. Välj vilken kombination du än föredrar. För den bästa festen skulle jag lägga till massa glitter.

Enhörningar representerar kärlek, glädje och lite magi. Att ha ett enhörningskalas ger oss alla chansen att ta fram det inre barnet i oss själva och bara ha kul. Njut av magin som enhörnings-temat skapar.

Vi kommer att dela med oss av tips och idéer för att skapa den ultimata enhörningsfesten. Listan innehåller recept, DIY dekorationer och annat smått och gott. Välj dina favoriter och gör ditt alldeles egna magiska enhörningskalas. Med en glittrande enhörningstårta, färgsprakande dekorationer och läckra enhörningskakor eller muffins kommer ditt kalas att bli en oförglömlig upplevelse för både stora och små. Så släpp loss kreativiteten och följ enhörningens magiska spår för att skapa ett kalas som får alla att tro på enhörningar!

LÅT FESTEN BÖRJA!

1. Magisk enhörningstårta

Enhörningstårta
Rosanna Pansino

“En fest utan tårta är bara ett möte” – Julia Child.

Vad kan vara mer magiskt än en enhörningstårta? Enhörningsfesten kan inte vara komplett utan en sagolik enhörningstårta! Med sina pastellfärger, gnistrande dekorationer och förtrollande detaljer är enhörningstårtan den perfekta höjdpunkten på ett enhörningskalas. Även om det inte är ett födelsedagskalas, höjer en tårta definitivt stämningen på en fest. Här är ett enkelt recept på hur professionella bagare lyckas med den trendiga enhörningstårtan. Vi har också tidigare skrivit olika recept på enhörningshorn till unicorn tårta som kommer att göra din fest extra magisk.

2. Regnbågstårta

Regnbågstårta
Kerry Cooks

Om man vill testa en annan tårta, kan man göra en regnbågstårta! En regnbågstårta är den ultimata tårtan för ett magiskt och färgglatt enhörningskalas. Den passar perfekt på en fest med enhörningstema då den ser färgstark och magisk ut. Enhörningar är kända för sina färgglada och magiska egenskaper, och en regnbågstårta passar perfekt till den glädje och de färger som är förknippade med enhörningar. Tårtan blir en fantastisk dekoration i sig själv och passar perfekt till enhörningstemat för ditt kalas. Enkelt recept på regnbågstårta finns på vår blogg.

LÄS MER:   Färga Unicorn hår hemma – så gör du

3. Färgglada popcorn

Unicorn popcorn
Partylicious

Jag älskar popcorn på fester, speciellt popcorn där olika smaker och färger kan matchas, till exempel i regnbågens färger. Festen blir roligare och nyckfull, speciellt på en fest med enhörningstema. Det är busenkelt att göra och gör en enorm skillnad! Det man behöver göra är att smälta “candy melts” i olika färger och använda en sked för att hälla över dem på popcornen. Sedan låter man det stelna och toppar med strössel.

Här kan du se hur du gör färgglada popcorn.

Och här kan man köpa candy melts.

4. Rosa maränger

Rosa maränger
Bakerella

Rosa enhörning maränger är en fantastisk godbit som kan förvandla ditt enhörningskalas till en magisk och söt upplevelse. Med sin söta och spröda konsistens och vackra rosa färg är de perfekta att inkludera som en del av ditt fika på enhörningskalaset. Maränger är superenkla att göra och så roligt för barn. Barnen kommer att skratta under hela bakningen. Här finns ett recept på rosa maränger.

5. Enhörning hårband

enhörningsdiadem

Ett enhörningskalas är inte komplett utan rätt kläder och accessoarer. Men vad ska du ha på dig? Något man kan göra är ett DIY enhörning hårband. Det fantastiska med enhörningshårbanden är hur enkla de är att göra. Varje tillbehör för hårbandet finns att köpa i hobbybutiker. Här kan du få inspiration om hur du gör ett eget enhörningshårband.

Om du inte vill göra din egen enhörnings hårband kan du köpa en hos oss på Unicorn Saker.

6. Party dekorationer

Om du vill förvandla ditt enhörningskalas till en magisk upplevelse så är denna folieballong enhörning perfekt! Denna färgglada och lekfulla dekoration kommer att skapa magi till ditt kalas, och kommer att bli riktigt populär bland både barn och vuxna.

Regnbågsballonger är också den perfekta dekorationen för ett magiskt enhörningskalas! Med sina livliga och färgglada nyanser av rosa, lila, blått, grönt och gult kommer de att skapa en förtrollande atmosfär på ditt unicorn kalas. På Unicorn Saker har vi regnbågsballong kit som finns att köpa. Det finns även rosa ballonger att köpa.

LÄS MER:   Unicorn sminkning till barn

Andra tips till enhörningskalas är att hälla i glitter eller konfetti i genomskinliga ballonger innan man blåser upp dem. Fungerar ännu bättre om det är heliumballonger!

7. Enhörning piñata

unicorn pinata

En enhörnings piñata är en färgglad och lekfull detalj som kan göra ditt enhörningskalas till en riktig fest. Att leka med en piñata är den roligaste leken för barnen. Leken som adderar det lilla extra till kalaset. Med en festlig enhörning som piñata kommer denna fest bli minnesvärd. Du kan göra din egen DIY piñata med kartong, silkespapper, konstruktionspapper, lim och lite glitter såklart! Här finns instruktioner till att göra en DIY enhörning piñata.

Om du inte vill göra din egen enhörnings piñata kan du alltid köpa en hos oss på Unicorn Saker.

Glöm inte att fylla enhörnings piñata med godis eller leksaker!

8. Unicorn presentpåsar

Enhörning presentpåse
Mess for Less

Att ge presentpåsar till sina gäster uppskattas alltid. Du kan antingen låta barnen fiska upp en enhörningspåse med smått och gott eller ge en påse med små presenter till dina gäster precis innan de ska gå. Köp enhörnings påse här och få mer inspiration till kalaset.

Man kan såklart också göra sina egna fina presentpåsar. Dekorera vita papperspåsar enkelt med färgglada papper och klistermärken, läs mer här om hur man gör egna enhörnings presentpåsar.

9. Rosa dricka för vuxna och barn

Rosa drink till enhörningsfest
Simple Joy

Drinkar med färg som en rosa dröm passar utmärkt med enhörnings-temat. Drinkarna i bilden över är jätteenkla och man behöver bara tre ingredienser, följ bara detta recept. Om du istället vill göra en alkoholfri drink, testa hallonbål på sorbet. Det smakar jättegott och svalkande samtidigt som det är en vacker drink, här kan läsa receptet om hur man gör hallonbål.

10. Enhörnings slime

The best ideas for kids

Precis som enhörningar så är slime väldigt trendigt! Enhörnings slime är en populär och rolig aktivitet som passar perfekt till ett enhörningskalas. Du kan enkelt göra ditt eget enhörnings slime hemma. Det finns massor av recept online som visar dig steg för steg hur du kan skapa din egen enhörnings slime. Du kan också köpa DIY unicorn slime.

11. Mjuka enhörningskakor

Enhörningskakor
Cookies & Cups

En annan enkel fika är mjuka enhörningskakor. En mjuk och färgglad vaniljkaka. Mjuka enhörningskakor är en magisk och god dessert som kan förgylla ditt enhörningskalas och göra fikan till en riktig höjdpunkt. Du kan skapa egna mjuka enhörningskakor hemma med hjälp av enkla ingredienser. Den är superenkel att göra och smakrik. Här hittar du receptet på dessa mjuka enhörningskakor.

12. Enhörningsmuffins

Cake by Mary

Dessa muffins är supersöta. Enhörningsmuffins är en fantastiskt söt och läcker detalj som kan lyfta ditt enhörningskalas till nya höjder. De kompletterar den magiska effekten på kalaset. Dessertbordet kommer att vara superfint och fullt med mini enhörningar. Ett enklare alternativ till enhörningstårta. Recept av Cake by Mary.

LÄS MER:   Enhörningskalas

13. Dessertbord

Kara’s Party Ideas

Vad kan vara ett bättre sätt att sätta stämningen på ett enhörningskalas än ett fantastiskt dessertbord fyllt med läckra och färgglada godsaker? Gör ett dessertbord där du kan ställa fram alla underbara enhörning saker som tårta, muffins och kakor. Det blir jättesnyggt att ha alla enhörnings-godsaker samlade!

14. Enhörningsmacarons

Macarons är en enkel fransk kaka som är lätt och luftig. Att göra dem till ett enhörning kalas är ett måste. Vad kan vara mer magiskt än att ha enhörningskalas fika med enhörningsmacarons? Bara kolla hur söta dem är! Dessa söta små kakor är inte bara läckra att äta, de är också fantastiskt dekorerade för att passa in i enhörningstemat och göra kalaset extra speciellt. Lär dig hur du gör dem och inspireras av videon ovan.

15. Enhörningschoklad

A Magical Mess

Enhörningschoklad är det den enklaste desserten man kan göra. Du smälter bara chokladen och (andra färgade choklader) och lägger dem på bakplåtspapper. Använd ett spätt och rör ihop färgerna. Strö på strössel och glitter innan chokladen smälter. Dela därefter chokladen i olika bitar och servera. Denna läckra och magiska choklad kommer att bli pricken över i:et på ditt enhörningskalas och kommer garanterat att imponera på både små och stora gäster. Här kan du läsa receptet om hur man gör enhörningschoklad.  

Produkttips

Där har du det! Med denna lista kan du skapa ett fantastiskt enhörningskalas som kommer att få alla gäster att förtrollas av dess magi. Med till exempel enhörningskakor, enhörningsmuffins och regnbågspopcorn som fika kommer alla att njuta av en smakupplevelse bortom det vanliga. Och för att göra kalaset eller festen ännu roligare kan du enligt listan anordna lekar på enhörningskalaset, som till exempel med piñata enhörning. Så om du vill skapa ett oförglömligt kalas med ett enhörningstema, så är dessa tips och idéer perfekta för att hjälpa dig att fixa det perfekta enhörningskalaset. Låt alla gäster tro på enhörningar och skapa en magisk dag som de kommer att minnas länge!

För den som vill ha ännu mer tips och produkter till sitt magiska enhörningskalas, se mer här på Unicorn Saker. Titta även på våra produkter nedan.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons