Det finns många vägar att gå när man väljer tema till en fest. Jag tycker att man kan ha mycket roligt med enhörningar som tema! Att ha ett enhörningskalas blir ytterligare en anledning att göra sin egen enhörningstårta. Vare sig det är ett roligt tema till ett barnkalas eller för en vuxen som älskar enhörningar, ett enhörningstema kommer garanterat uppskattas som ett unikt och och färgstarkt val! Att planera den perfekta festen kräver en del viktiga detaljer som mat, dekorationer och sist men inte minst den magiska enhörningstårtan.

Färger till festen kan du ha vilka du än föredrar eftersom de flesta enhörnings-fester har alla regnbågens färger. Välj vilken kombination du än föredrar. För den bästa festen skulle jag lägga till massa glitter.

Enhörningar representerar kärlek, glädje och lite magi. Att ha ett enhörningskalas ger oss alla chansen att ta fram det inre barnet i oss själva och bara ha kul. Njut av magin som enhörnings-temat skapar.

Listan innehåller recept, DIY dekorationer och annat smått och gott. Välj dina favoriter och gör ditt egna magiska enhörningskalas.

LÅT FESTEN BÖRJA!

1. Magisk enhörningstårta

“En fest utan tårta är bara ett möte” – Julia Child.

Även om det inte är ett födelsedagskalas höjer en tårta definitivt stämningen på en fest. Här är ett enkelt recept på hur professionella bagare lyckas med den trendiga enhörningstårtan.

LÄS MER:   Enhörning gosedjur - DIY

2. Regnbågstårta

Regnbågstårta
Kerry Cooks

Om man vill testa en annan tårta, kan man göra en regnbågstårta! Den passar perfekt på en fest med enhörnings-tema då den ser färgstark och magisk ut. Enkelt recept på regnbågstårta hittar du här.

3. Färgglada popcorn

Unicorn popcorn
Partylicious

Jag älskar popcorn på fester, speciellt popcorn där olika smaker och färger kan matchas. Festen blir roligare och nyckfull, speciellt på en fest med enhörningstema. Det är busenkelt att göra och gör en enorm skillnad! Det man behöver göra är att smälta “candy melts” i olika färger och använda en sked för att hälla över dem på popcornen. Sedan låter man det stelna och toppar med strössel.

Se hur du gör färgglada popcorn här.
Och här kan man köpa candy melts.

4. Rosa maränger

Rosa maränger
Bakerella

Rosa enhörning maränger är perfekt för enhörningskalas. Maränger är super enkla att göra och så roligt för barn. Barnen kommer att skratta under hela bakningen. Se recept på rosa maränger här.

5. Enhörning hårband

Vet du inte vad du ska ha på dig? Något man kan göra är ett DIY enhörning hårband. Det fantastiska med enhörningshårbanden är hur enkla de är att göra. Varje tillbehör för hårbandet finns att köpa i hobbybutiker. Få inspiration om hur ett enhörningshårband görs här.

6. Party dekorationer

Unicorn ballonger

Hur snygga är inte dessa enhörning ballonger?! De är jätteenkla att göra och finns att köpa här. Gör festen ännu mer magisk med dessa söta, sovande enhörningar.

Andra tips är att hälla i glitter eller konfetti i genomskinliga ballonger innan man blåser upp dem. Fungerar ännu bättre om det är heliumballonger!

LÄS MER:   Unicorn halloween kostym och unicorn smink

7. Enhörning piñata

Enhörning piñata
Hello, Wonderful

Att leka med piñata är den roligaste leken för barnen. Leken som adderar det lilla extra till kalaset. Med en festlig enhörning som piñata kommer denna fest bli minnesvärd. Du kan göra din egen DIY piñata med kartong, silkespapper, konstruktionspapper, lim och lite glitter såklart! Instruktioner till att göra en DIY enhörning piñata, hittar du här.

Om du inte vill göra din egen enhörning piñata kan du alltid köpa en.

8. Unicorn presentpåsar

Enhörning presentpåse
Mess for Less

Att ge presentpåsar till sina gäster uppskattas alltid. Du kan antingen låta barnen fiska upp en enhörningspåse med smått och gott eller ge en påse med små presenter till dina gäster precis innan de ska gå. Köp enhörnings påse här och få mer inspiration till kalaset.

Man kan såklart också göra sina egna fina presentpåsar. Dekorera vita papperspåsar enkelt med färgglada papper och klistermärken, läs instruktioner här.

9. Rosa dricka för vuxna och barn

Rosa drink till enhörningsfest
Simple Joy

Drinkar med färg som en rosa dröm passar utmärkt med enhörnings-temat. Drinkarna i bilden över är jätteenkla och man behöver bara tre ingredienser, följ bara detta recept. Om du istället vill göra en alkoholfri drink, testa hallonbål på sorbet. Det smakar jättegott och svalkande samtidigt som det är en vacker drink, läs receptet här.

10. Enhörningsslime

Precis som enhörningar så är slime väldigt trendigt! Testa på att göra eget rosa slime!

LÄS MER:   UNICORN GLASS - Recept på en magisk glass

11. Mjuka enhörningskakor

Enhörningskakor
Cookies & Cups

En annan enkel dessert är mjuka enhörningskakor. En mjuk och färgglad vaniljkaka. Den är super enkel och smakrik. Här hittar du receptet på kakorna.

12. Enhörningsmuffins

Dessa muffins är super söta. De kompletterar den magiska effekten på kalaset. Dessert bordet kommer att vara super fint och fullt med mini enhörningar. Ett enklare alternativ till enhörningstårta. Recept av Cake by Mary.

13. Dessertbord

Gör ett dessertbord där du kan ställa fram alla underbara enhörning saker som tårta, cupcakes och kakor. Det blir jättesnyggt att ha alla enhörnings-godsaker samlade!

14. Enhörningsmacaorns

Macarons är en enkel fransk kaka som är lätt och luftig. Att göra dem till ett enhörning kalas är ett måste. Bara kolla hur söta dem är! Lär dig hur du gör dem och inspireras av videon.

15. Enhörningschoklad

Enhörningschoklad är det den enklaste desserten man kan göra. Du smälter bara chokladen och (andra färgade choklader) och lägger dem på bakplåtspapper. Använd ett spätt och rör ihop färgerna. Strö på strössel och glitter innan chokladen smälter. Dela därefter chokladen i olika bitar och servera.

/Linda
Unicorn saker

Produkttips

Show Buttons
Hide Buttons