Vegansk nougat tranbär och pistage

Recept: Vegansk tranbär och pistage nougat till julen

Julen är inte jul utan massor av sötsaker. Från chokladtryfflar med en hint av sprit till söt marsipan, det finns ett överflöd av godsaker runt jul.

De bästa av dessa sötsaker är de som är hemlagade, så kika på detta enkla recept för att göra vegans tranbär och och Pistage Nougat hemma.

Denna nougat är perfekt att slå in i söta påsar och ge bort till vänner och familj. Varför inte stoppa dem i deras julstrumpor eller lägga dem i en festlig korg och överraska med julgodis!

Relaterade Produkter

Hur man gör vegansk nougat:

Processen för att göra nougat involverar inte för många steg, men den kräver rätt saker. Du bör helst äga en köksmaskin och du behöver definitivt en sockertermometer eftersom det är avgörande att få sockersirapen till rätt temperatur. När du har samlat dina redskap är det dags att laga.

För att göra nougat lämplig för veganer behöver vi göra två substitutioner. Nougat är traditionellt gjord med honung och äggvita, båda inte lämpliga för den som följer en växtbaserad diet.

I det här receptet ersätter vi honungen med mer glukossirap och äggvitan med aquafaba (också känt som kikärtsspad).

LÄS MER:   Stockholmspolitiker kritiserar enhörning i Malmö

Det är allt. Det är så enkelt. Processen är fortfarande densamma, så de nödvändiga ändringarna är minimala.

Vad gäller konsistens kommer detta recept att skapa en fast, seg marshmallow-liknande konsistens. Om du vill ha en hårdare, mer spröd nougat sätt det på 150 °C annars använder vi 140 °C i receptet.

Vegansk tranbär och pistage nougat

Recipe by LindaCourse: Baka, Övrigt, Temadagar, Unicorn Recept
Serveringar

30

nougat bitar
Förberedelse

10

minutes
Tillagningstid

35

minutes
Kalorier

174.98

kcal

Söt, seg nougat är utmärkt för alla möjliga smaker, nötter, körsbär, choklad och många fler. Den här receptet är baserat på klassiskt nougatrecept med tranbär och pistage för att få fram den festliga smaken av jul!

Innan du gör nougaten behöver du:
1 köksmaskin
1 Sockertemperaturmätare
1 18 x 28 cm form

Ingredienser

 • 500 gram flytande glukos

 • 550 gram strösocker

 • 75 ml vatten

 • 80 ml aquafaba

 • 100 gram skalade pistagenötter

 • 100 gram torkade tranbär

 • 2 ätbara rispapper ark i A4 storlek

Instruktioner

 • Börja med att klä en 18 x 28 cm form med bakpapper. Klipp det första arket med ätbart rispapper och lägg det i botten av formen.
 • Tillsätt glukos, socker och vatten i en stor kastrull och ställ över mediumvärme. Rör om när sockret löses upp.
 • Under tiden tillsätter du aquafaba i skålen av din köksmaskin och börja vispa på medelhastighet tills det bildar mjuka toppar.
 • När sirapen når 140 °C (285F), ta bort från värmen och börja långsamt hälla den i köksmaskinen medan den fortsätter att vispa, denna gång på låg hastighet.
 • När all sirap har vispats in, öka hastigheten och vispa tills det bildar styva toppar. Arbeta snabbt, vispa in vaniljpastan samt tranbär och pistagenötter, se till att de fördelas jämnt.
 • Häll i formen. Klipp det andra arket med ätbart rispapper och lägg det sedan över nougatblandningen, tryck försiktigt ner det.
 • Låt stelna över natten innan du skär i skivor eller tärningar med en varm, vass kniv. Att pudra kniven med florsocker mellan snitten hjälper till att förhindra att den fastnar.
LÄS MER:   Så firar vi chokladbollens dag

Anteckningar

 • Nyckeln till detta recept är att ha alla dina ingredienser redo att användas. Du värmer upp flytande glukos och sockersirap först och tillsätter detta i din nyligen vispad aquafaba. Var lugn och var försiktig. Flytande socker bränns!

Älskade du denna nougat recept? Kommentera nedan och dela gärna med dig på sociala medier med hashtaggen #Unicornsaker eller tagga oss @Unicornsaker på insta. Vi skulle älska att se och dela dina kreationer och sprida regnbågsglädje tillsammans! 🌈✨

Med det önskar vi er en glad bakstund och god jul och hoppas ni får det så kul med bakningen!

/Unicorn Saker🦄

Relaterade produkter

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons