daddelbollar

Dadelbollar recept: Enkla och läckra veganska dadelbollar till julen

Söta veganska dadelbollar är det ultimata julgodiset! Denna läckra jul favoriten är enkel att göra och blir snabbt klara, dessutom är dadelbollar nyttiga. Dessa bollar blir pefekt att rulla i rosa pulver eller andra färger för extra festlig glans. Krämiga dadlar, knastriga fikon och syrliga tranbär skapar en magisk kombination med smak av julen. Prova olika smaker som hallonpulver, saltlakrits eller riven kokos. Gotti gott! Gör ditt julbord ännu mer festligt med dessa små ljuvliga delikatesser.

Relaterade produkter

Recept: Vegan dadelbollar

Course: Övrigt

14

Bollar

25

minutes

Receptet kommer från Amelia

Directions

  • Förberedelse:
    Ta bort kärnorna från dadlarna och blötlägg de torkade fikonen i varmt vatten i ca 10 minuter för att göra dem mjuka.
  • Bollblandning:
    I en matberedare, mixa dadlar, torkade fikon, vegansk margarin (eller kokosolja), havregryn, kakao, kaffe (eller espresso) och torkade tranbär tills det blir en jämn smet.
  • Strössel:
    I olika skålar, förbered de olika strösselvarianterna genom att blanda ingredienserna för varje strössel. Kokosen mixas i matberedare eller liten mixer för att bli finhackad för att kunna fästa bättre på bollarna. Lägg ner smaktillsats, t ex hallonpulver och fortsätt mixa en kort stund. Häll upp olika strössel i små skålar.
  • Rulla bollar:
    Forma små bollar av smeten, vänd runt dem i strösslet.
  •  Lägg bollarna i en lufttät förpackning med smörgåspapper emellan. Förvara svalt.

Notes

  • BAKTIPSET: För att få strösslet att fästa bra på ytan kan man fukta den lätt med händerna. 

Färdig! Njut av dem godaste daddelbollar.

Dadelbollar i många smaker: Utforska juliga variationer och hälsosamma alternativ!

Utöver det klassiska receptet på veganska dadelbollar finns det en mängd variationer som du kan utforska, särskilt under julen. Här är några alternativa sätt att göra dadelbollar:

1. Dadelbollar med Nötter:

Tillsätt en handfull finhackade nötter, som mandlar eller valnötter till bollsmeten för en extra knaprig och nötig textur

2. Juliga Dadelbollar:

Inför julen kan du experimentera med klassiska julingredienser. Tillsätt kanel och riven apelsinskal i smeten för en julig touch. Rulla bollarna i krossade pepparkakor eller pudra dem med lite kanel för extra feststämning! Eller varför inte rulla dem i pudrad socker så får du snöbollar!

3. Dadelbollar med Jordnötssmör:

Lägg till en klick jordnötssmör i smeten för en fantastisk nötig smak. Rulla bollarna i hackade jordnötter för en extra crunch och ljuvlig smakkombination.

4. Dadelbollar utan Kokosolja:

För dem som föredrar alternativ till kokosolja kan du använda vegansk margarin som i receptet ovan eller avokadoolja för att binda samman smeten och skapa ljuvligt mjuka dadelbollar utan kokosolja.

5. Dadelbollar utan Havregryn:

Om du letar efter ett glutenfritt dadelbollar alternativ eller helt enkelt vill variera receptet, ersätt havregryn med krossade riskakor eller mandelmjöl för en mjuk och krämig konsistens.

Oavsett vilken variation du väljer kommer dessa dadelbollar med smak vara näringsrika. Prova dig fram och låt din kreativitet flöda för att anpassa dem efter dina smakpreferenser och säsongens stämning!

Älskade du denna dadelbollar recept? Kommentera nedan och dela gärna med dig på sociala medier med hashtaggen #Unicornsaker eller tagga oss @Unicornsaker på insta. Vi skulle älska att se och dela dina kreationer och sprida regnbågsglädje tillsammans! 🌈✨

Med det önskar vi er en glad bakstund och god jul och hoppas ni får det så kul med bakningen!

/Unicorn Saker🦄

Relaterade produkter

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons