Tjej tar selfie för sociala medier

Populära enhörningstrender på sociala medier

En anledning till att enhörningar är så trendiga är för att enhörningar är så visuella. Vilket har gjort att de passar in på visuella sociala medier som till exempel Instagram. Mat är också väldigt visuellt och enhörningar är därför också populära inom matvärlden, dels är enhörningstårta och regnbågstårta väldigt uppskattat och visas mycket på olika sociala medier.

TikTok

TikTok är en av de nyare sociala medierna som har sett enhörningstrenden slå igenom. I 2017 var det en trend på TikTok att man utmanades att sätta en glass på pannan, det kallades för #theunicornchallenge.

Sociala medier unicorn challenge

Nu i 2020 är filtret ”unicorn head” mer populärt. En effekt där användarens ansikte långsamt förvandlas till en enhörning. Denna trend har slagit igenom speciellt i Indien. Man kan hitta den om man söker på ”unicorn head” eller ”unicorn mask” och sedan laddar ner effekten. En annan trend är “the unicorn dance” som kom 2018 men som har stannat kvar, det är en dans till en remix av användaren cat_diy, se videos här nedan. Varför inte testa själv?

Instagram

Instagram, en annan populär plattform, använder sig av Augumented Reality (AR). Detta är en typ av ansiktsfilter är för stories och har varit tillgängligt för Instagram-användare sen 2017.  2019 blev Facebooks plattform Spark AR Studio öppen att använda för allmänheten. Sen dess har Instagram-användare kunnat skapa sina egna filter och dela dem med hela Instagram så att andra användare kan nyttja dem och ladda ner dem.

Unicorn makeup sociala medier
Unicorn Makeup av why.not.say
Unicorn horn sociala medier
Unicorn av olgakhatkovskaya
Annat unicorn horn sociala medier
Unicorn av iamlazykat

Ett par av dessa som du kan ladda ner och testa finns här ovan. Sök på skaparens användarnamn när du är inne på Instagram. De som skapar filter brukar spara sina filter i story highlights, leta där och när du har hittat effekten du vill ha klicka på effektens namn i vänstra hörnet, då kan du prova effekten och spara den om du vill.

LÄS MER:   Gratis målarbilder för julen att skriva ut: Jul och enhörningar

Snapchat

Snapchat filter, Halloween kostymer sociala medier
Tesni Alys

Snapchat var nog den första av de olika sociala medierna som gjorde filters och effekter populärt. I 2016 var linsen med en enhörning som spydde en regnbåge väldigt populärt. Idag kan man likt Instagram skapa sina egna filter och linser med Snapchats Lens Studio. För att hitta effekter och linser, klicka på smileyn bredvid där man trycker för att ta bild och välj sedan förstoringsglaset “explore”. Sedan kan du söka på “unicorn” och testa massa olika effekter!

Ha det så roligt!

via GIPHY

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons