Pärlplatta Unicorn – så gör du

Vill du göra din alldeles egna unicorn med hjälp av pärlplatta? Då har du kommit rätt! I detta blogginlägg ska vi ta oss an ett pysselprojekt som är lika magiskt som det är roligt – vi ska skapa en pärlplatta unicorn! Att pyssla är en fantastisk aktivitet som inte bara ger oss möjlighet att vara kreativa, utan det är också ett sätt att slappna av och koppla av. Ett populärt pyssel för både barn och vuxna är att skapa vackra mönster med pärlplattor. Och vad kan vara mer magiskt än att skapa en pärlplatta med en unicorn? Att använda sig av pärlplattor är en kreativ aktivitet och som samtidigt kan bli personligt. Vill du ha fler tips på vad du kan göra för pärlplattor så har vi tidigare skrivit ett blogginlägg om pärlplatta som sommarpyssel för barn. Omslagsbild från Pinterest.

Pärlplattor är ett enkelt och roligt sätt att skapa vackra mönster genom att sätta små pärlor på en pärlplatta. Pärlplattor är populära bland alla åldrar och det finns oändliga möjligheter att skapa vackra konstverk med hjälp av pärlplattor. Med hjälp av olika mönster och färger kan du skapa allt från djur, figurer, blommor och landskap. Men idag fokuserar vi på den ultimata symbolen för magi och mystik – enhörningen!

Pärlplattor är enkla att använda och kräver inte mycket förberedelse. Allt du behöver är hama pärlor, pärlplattor, strykjärn och lite fantasi. Så låt oss dyka in i världen av pärlplattor och steg-för-steg för att skapa vår alldeles egna pärlplatta unicorn!

Steg-för-steg pärlplatta unicorn

pärlplatta unicorn

Bild från pinterest.

Material

För att göra en magisk unicorn med pärlplatta behöver du först och främst ett unicorn mönster! Finns att ladda ner här.

Pärlplatta

Hama rörpärlor i vit (70st), lila (17st), rosa (21st), gul (19st), blå (14st), grön (16st), svart (2st)

Strykpapper

Strykjärn

Så gör du

pärlplatta unicorn steg-för-steg

 

Bild från CraftyFrancium.

1. Skriv ut mallen med unicorn mönstret. Lägg den genomskinliga pärlplattan över mönstret.

pärlplatta unicorn steg-för-steg

 

Bild från CraftyFrancium.

2. Pärla utifrån unicorn mönstret.

pärlplatta unicorn steg-för-steg

 

Bild från CraftyFrancium.

3. När du har pärlat klart enhörningen, lägg ett strykpapper över pärlorna och tryck försiktigt med ett varmt strykjärn i 30-35 sekunder. Var försiktig när du stryker då det kan bli riktigt varmt!

4. Låt strykpappret svalna. Vänd sedan pärlorna och stryk försiktigt den andra sidan (20-30 sekunder).

pärlplatta unicorn steg-för-steg

 

Bild från CraftyFrancium.

5. Klart! Du har nu lyckats skapa en liten unicorn med hjälp av pärlplatta, så magiskt! Häng upp den på ett fönster eller varför inte använda den till en nyckelring? Du väljer! 😊 Titta gärna på youtube-klippet nedan för att se hur du gör denna unicorn!

https://youtu.be/IaMhsTQZWJc

Avslutningsvis hoppas vi att du har haft kul med detta pyssel. Pärlplattor är inte bara ett enkelt pyssel för barn och vuxna, utan de ger också en känsla av stolthet när vi ser våra skapelser ta form. Och med en pärlplatta unicorn har du en magisk symbol för skönhet och fantasi. Det kan bli en vacker dekoration i ditt hem eller en perfekt present till någon som älskar enhörningar.

Så ta fram pärlplattorna, pärlorna och din fantasi – ge dig själv möjligheten att skapa något unikt och förtrollande! Släpp loss din inre konstnär och skapa en pärlplatta unicorn som kommer att sprida glädje och magi vart den än visas.

Inspiration pärlplatta unicorn

Vill du ha mer inspiration på unicorn pärlplattor? Det finns ännu mer att upptäcka när det gäller pärlplattor, kolla exempelvis på Pinterest! Utforska olika mönster, färger och former och låt ditt pyssel äga rum i en värld där bara din fantasi sätter gränserna. Lycka till med din unicorn pärlplatta och låt din fantasi flyga fritt!

LÄS MER:   Skapa perfekta stunder med eget Enhörning Varm Choklad Kit! 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons