Pärlplatta – sommarpyssel för barn

Sommarlovet är runt hörnet, det är dags att njuta av solen och att pyssla! I detta blogginlägg kommer vi att dyka in i världen av sommarpyssel med pärlplatta. Ett roligt och enkelt pyssel för barn är att skapa färgglada saftlock med hjälp av pärlplatta. Med ett lock på ditt glas skyddar du din dricka från till exempel getingar. Dessa lätta pärlplattor med saftlock är även perfekta glasunderlägg som kan användas under sommarens picknickar och fikastunder. Att använda sig av pärlplattor är en kreativ aktivitet för barnen och som samtidigt kan bli användbart och personligt! Vill du ha fler tips på aktiviteter till sommaren, titta gärna in vårt tidigare blogginlägg om hur man gör batikmönster med tie-dye och textilfärg. Omslagsbild från Pinterest.

Sommarpyssel är alltid något speciellt och är fyllt med glädje, energi och ljusa färger. Och med pärlplattor som pyssel kan vi garantera en härlig tid för både barn och vuxna. Det är ett enkelt pyssel som passar perfekt för både regniga dagar inomhus och soliga eftermiddagar utomhus. Pärlplattor är populära bland barn i alla åldrar och det finns oändliga möjligheter att skapa vackra konstverk med hjälp av pärlplattor.

Så låt oss nu gå genom allt du behöver och steg-för-steg för hur du kan skapa saftlock med pärlplattor. Vi kommer att utforska mönster, färger och tekniker för att skapa saftlock med pärlplattor som passar både små och stora händer. Häng med oss när vi utforskar ett spännande sommarpyssel för barn med pärlplattor!

Steg-för-steg pärlplatta saftlock

pärlplatta saftlock

Bild från pinterest.

LÄS MER:   När är det halloween?

Material

Först och främst behöver du en mall med mönster för att göra dessa magiska saftlock! Finns att ladda ner gratis här.

Pärlplattor

Rörpärlor i vit, orange, röd, gul, grön, brun, svart, pastell

Strykpapper

Strykjärn

Så här gör du

pärlplatta saftlock steg-för-steg
Bild från Playbox.

1. Skriv ut mallen med mönster. Lägg de runda genomskinliga pärlplattorna över mönstret.

pärlplatta saftlock steg-för-steg
Bild från Playbox.

2. Pärla mönstret.

pärlplatta saftlock steg-för-steg
Bild från Playbox.

3. Lägg ett strykpapper över pärlorna. Stryk mönstret tills alla pärlor har smälts ihop. Var försiktig när du stryker då det kan bli riktigt varmt! Lägg någon tungt över, exempelvis ett glas och låt dem svalna.

pärlplatta saftlock steg-för-steg
Bild från Playbox.

4. Klart! Du har nu lyckats skapa en magisk saftlock med hjälp av pärlplatta, perfekt till sommaren. Använd det som ett saftlock eller som ett glasunderlägg, du väljer! 😊 Titta gärna på youtube-klippet nedan för att se hur du gör detta saftlock!

Avslutningsvis hoppas vi att detta blogginlägg har inspirerat dig att ge dig ut på ett spännande sommarpyssel med enkla pärlplattor som du kan göra tillsammans med ditt barn. Sommarpyssel är perfekt för att koppla av, utforska din kreativitet och skapa minnen tillsammans med barnen. Så varför inte hitta på sommarpyssel med lätt pärlplatta för barnen i sommar? Skapa färgglada och lätta pärlplattor som förvandlas till vackra saftlock eller glasunderlägg. Det är ett enkelt och roligt pyssel som ger glädje för sommarens alla fikastunder. Låt barnens fantasi blomstra och utforska nya mönster och färger med detta enkla pyssel!

Inspiration sommarpyssel med pärlplatta

Vill du ha mer inspiration på pärlplattor till sommarens pyssel? Det finns ännu mer att upptäcka när det gäller pärlplattor, kolla exempelvis på Pinterest! Utöver att skapa vackra saftlock kan du använda pärlplattor för att göra en mängd olika föremål och dekorationer. Det finns ingen gräns för din kreativitet när det kommer till pärlplattor och sommarpyssel. Ha en fantastisk sommar fylld med glädje, pyssel och härliga stunder tillsammans med barnen!

LÄS MER:   Lönehelg och sommartid

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons