Mobilfria dagen

Idag vill vi extra mycket hylla den mobilfria dagen och att leva i nuet. Mobilfria dagen, som infaller den 1 juni varje år sedan 2002, är en temadag med syfte att öka ljudmedvetenheten och aktsamheten om vår gemensamma ljudmiljö. Dagen initierades av Mossenmarkska ljudfonden och uppmanar alla mobiltelefonägare att stänga av sina telefoner under en hel dag.

Målet är att ge oss en dag av ljudvila, både för oss själva och för de i vår omgivning. Att slippa ständigt ringsignaler och notiser kan ge oss en chans att varva ner, fokusera på nuet och interagera mer med de som finns runt omkring oss.

Även om det inte är officiellt krav att delta i Mobilfria dagen, kan man se den som en möjlighet att reflektera över vår relation till våra mobiler och hur de påverkar vår vardag.

Här är några tips på hur du kan fira Mobilfria dagen:

  • Stäng av din mobiltelefon och lämna den hemma. Om du behöver vara tillgänglig kan du använda en fast telefon eller en enkel mobiltelefon utan internetuppkoppling.
  • Ta en promenad i naturen och njut av tystnaden.
  • Läs en bok, lyssna på musik eller umgås med vänner och familj utan distraktioner.
  • Var kreativ och hitta på aktiviteter som inte kräver en mobiltelefon.

Mobilfria dagen kan vara en positiv och utmanande upplevelse. Att ge oss en dag fri från ständiga digitala intryck kan ge oss en chans att återhämta oss och uppskatta det som finns i vår omvärld.

LÄS MER:   Gör garderoben magisk med dem bästa enhörning klädesplaggen

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons