glada ägg - glad påsk

Glad skärtorsdag och glad påsk

Idag gick solen upp kl. 05:24 och den går ner 18:21 och därmed har dagen ökat med 32 minuter sedan förra veckan och 6 timmar och 54 minuter sedan vintersolståndet. Värdemässigt ser det ut att bli ett bra flygväder för er som tar kvastarna till Blåkulla idag, det blir halvklart väder och 8 plusgrader. Ikväll och natt kommer det att regna men det drar bort under natten.

Långfredagen och söndagen ser ut bjuda på mulet väder men på lördag ser det ut som att solen visar sig och temperaturen kan nå 12 grader. OBS! Glöm inte att vi går över till sommartid på söndag och ni skall ställa fram klockan en timme och kvällarna blir ljusare.

Missa inte vår påsk tävling här.

Vad firar vi på skärtorsdagen?

Skärtorsdagen är en kristen högtidsdag som firas på den heliga veckans torsdag, dagen före långfredagen. Denna dag markerar flera viktiga händelser i den kristna traditionen:

  1. Nattvarden: Under den sista måltiden, känd som den sista måltiden eller nattvarden, delade Jesus Kristus bröd och vin med sina lärjungar och uppmanade dem att fortsätta att göra detta som ett minne av honom. Detta rituella måltidssätt markerar början på eukaristin eller kommunionen i den kristna kyrkan.
  2. Fötterna tvättas: En annan viktig händelse som tros ha inträffat på Skärtorsdagen är när Jesus tvättade sina lärjungars fötter som ett tecken på tjänande och ödmjukhet. Detta gest gjordes som en lektion om vikten av tjänande och kärlek till varandra.
  3. Jesus’ fängslande: Senare på kvällen blev Jesus arresterad och förd till rättegång inför de religiösa och romerska myndigheterna. Detta ledde till hans korsfästelse och död på långfredagen, vilket är en central del av påskens berättelse.
LÄS MER:   Glad fredag och sol

Skärtorsdagen är således en dag som uppmärksammar och firar dessa viktiga händelser i Jesu liv och tjänst enligt den kristna tron.

Vi önskar er en riktigt skön och avkopplande påskhelg med god mat och dryck, roliga aktiviteter och avkoppling.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons