Glad första advent! Dela med dig av adventsmys

God morgon och glad fredag. Enligt prognoserna kommer det att vara mulet väder hela helgen med temperaturer mellan 0 till -5 grader men med lite tur och om vindarna blåser rätt kan vi kanske skymta lite solstrålar på eftermiddagen. Ska ni mot norra Uppland så kan det innebära mer problem eftersom det är utfärdat gula varningar där, så ta det försiktigt om ni skall norröver.

Om det inte blir lite solsken så får vi lysa upp tillvaron själva med att fira första advent med ljus och värme. Nu börjar nedräkningen till julafton på allvar. På söndag tänder vi första ljuset i adventsljusstaken. Hur ser advent ut hos dig? Är du redan färdig med att julpynta hemma? Eller firar du kanske inte jul alls och har annat decembermys inplanerat på söndag? Dela gärna med dig om hur du firar advent i kommentarer nedan.

Vi önskar er en riktigt skön, avkopplande och mysig helg med ert adventsfirande.

Varför firar vi första advent?

För dig som önskar historik och fakta kring första söndagen i advent har vi sammanfattat kort information här. Vill du veta mer om första advent finns mer information på Wikipedia som heter första söndagen i advent .

Första advent är den första dagen i adventstiden, en period som markerar början på det kristna kyrkoåret och förberedelserna inför julen. Adventstiden sträcker sig över de fyra söndagarna före julafton. Ordet “advent” härstammar från latinets “adventus”, vilket betyder ankomst eller ankomstens tid.

Första advent infaller på den fjärde söndagen före julafton. Många kristna firar denna dag genom att tända det första ljuset på adventsljusstaken eller adventskransen. Traditionellt sett representerar varje ljus en vecka av adventstiden, och det fjärde ljuset tänds på fjärde advent.

LÄS MER:   Vad är enhörningar på börsen och finns de i norden?

Första advent symboliserar en period av förväntan och förberedelser för att fira Jesu Kristi födelse på julafton. Många människor använder denna tid för andakt, reflektion och gemenskap. Adventstiden har även blivit en del av den bredare kulturella och icke-religiösa jultraditionen för många människor runt om i världen.

1 kommentar

  1. Alice

    Jag firar första advent med min favorit mugg och varm choklad och en mysig film. ☕️😋 Kanske sitter och räknar dagarna till självaste jul dagen också! 😍

    Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons