Färga Unicorn hår hemma – så gör du

Är du sugen på att förvandla ditt hår till en regnbåge av färger och visa din inre enhörning? Då har du kommit till rätt ställe! Att färga håret hemma som en unicorn har blivit en trend som har blivit alltmer populär på senare år. Detta innebär att man använder sig av ljusa, livfulla och fantasifulla färger som rosa, lila och blått för att skapa en regnbåge av nyanser i sitt hår.

Oavsett om man är vuxen eller ett barn som vill färga håret, finns det ingen åldersgräns för att rocka denna magiska look. I detta blogginlägg kommer vi att gå igenom en steg-för-steg guide för att färga håret som en unicorn hemma, så att du kan skapa den ultimata enhörningslooken oavsett ålder. När du är redo att ge dig själv eller ditt barn unicorn hår, låt oss börja utforska stegen för att färga håret som en unicorn hemma. Vi kommer att ta upp allt från färgval till slingor, så att du kan hitta den perfekta enhörningslooken som passar din stil och personlighet. Att färga håret som en enhörning är också perfekt om man planerar att gå på en enhörningsfest, ta därför gärna en titt på vår artikel om enhörningskalas. Omslagsbild från Pinterest.

Så låt fantasin flöda och låt oss tillsammans skapa en magisk unicorn hår som får dig att sticka ut och sprida glädje omkring dig!

Steg-för-steg Unicorn hår

Bild från Pinterest.

Innan vi börjar skapa den fantastiska unicorn hår som du drömmer om, är det viktigt att välja rätt färg. Rosa, lila och blå hårfärg är populära enhörningsfärger, men var inte rädd att experimentera och blanda olika nyanser för att skapa din egen unika enhörning. Det finns ett brett utbud av hårfärger på marknaden som är speciellt utformade för hemmabruk, så se till att välja en produkt av hög kvalitet för bästa resultat. I detta blogginlägg kommer vi använda oss av Revlon Nutri Color i färgerna rosa, lila och blått. Denna färgbomb passar väl till både barn och vuxna att färga håret med. Om du är vuxen och vill få bästa resultat kan du även bleka håret innan. Vi rekommenderar även att ha ett kit för hårfärgning som underlättar färgningen. Sen är du redo att börja!

LÄS MER:   3 enkla påskpyssel till påskhelgen
Bild från Mia Sayoko

1. Häll upp de tre färgerna i varsin skål.

2. Duscha håret lätt och ha handdukstorkat hår.

3. Lägg en handduk runt axlarna för att skydda kläderna. Sätt även på dig handskar för att skydda händerna från färg.

4. Nu är det dags att färga! Här kan du göra precis som du vill och hur just du vill ha ditt hår med färger. 😊 Vet du inte hur du ska färga? Inga problem, titta vidare på stegen!

Bild från Mia Sayoko

5. Ta en mindre del av håret som du vill färga.

6. Ta din pensel och välj någon av de tre färgerna i skålen.

7. Börja färga med penseln på topparna och fortsätt längre upp tills du känner dig nöjd.

8. Upprepa steg 5-7 tills du har fördelat de tre färgerna över hela håret.

9. När du känner dig färdig med färgningen, låt färgen sitta i upp till 15 minuter om du vill ha en mer intensiv färg.

10. Tvätta ur håret.

Bild från Mia Sayoko

Klart! 😊 Du har nu lyckats skapa en magisk enhörningslook genom att färga håret hemma. Titta gärna på youtube-klippet nedan för att se hur du gör detta unicorn hår hemma.

Genom att följa denna steg-för-steg guide har du lärt dig hur du väljer rätt färger, förbereder ditt hår och applicerar färgen på bästa sätt för unicorn hår. Oavsett om du eller ditt barn ska delta i en festlig tillställning, ett kalas eller helt enkelt vill skapa lite extra glädje i vardagen, så är det nya unicorn håret säker på att imponera. Vill du även ha inspiration om unicorn smink och kostym för att fullborda looken, så har vi skrivit om unicorn kostym och smink här. Vi har även tidigare skrivit om unicorn sminkning till barn. Vem behöver en enhörning när man kan vara sin egen magiska version? 😊

LÄS MER:   DIY julkort pyssel: Magiskt enkla och vackra enhörningsjulkort

Inspiration Unicorn hår

Om du behöver mer inspiration för hur du kan göra ditt unicorn hår hemma, så kan du kolla på till exempel Pinterest. Det finns många fantastiska och kreativa unicorn hår som kan inspirera dig att skapa din egen unika unicorn hår.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons