Färga kläder, knytbatik

Färga är ett enkelt sätt att förnya sina kläder på. Det finns alla färger du kan tänka dig, Och du kan dessutom blanda dem med
varandra. Enklast är att färga i tvättmaskin, men du kan även färga i en balja. (I vissa tvättstugor är det förbjudet att färga kläder i maskin.) Följ bruksanvisningen på förpackningen noga. Kom ihåg att färgen på paketet utgår från vit bomull. Olika material och ursprungfärgerna på plaggen gör att de drar åt sig färgen olika.

P.S. Tänk på att använda gummihandskar när du färgar för hand. Färg som fastnar på huden är nämligen väldigt svår att få bort.

Knytbatik

Batik är ett mode som kommer och går, speciellt då knytbatik. Så här gör du knyt-batik på en T-shirt.
Du behöver:
1. Batikfärg
2. Vit T-shirt
3. Snören eller garn

Så här gör du:

  1. Ta tag i lite tyg på T-shirten och dra upp det så att det blir som en “stropp”, se bild . Vira hårt med snören eller garn runt den på ett eller flera ställen. Gör likadant lite här och var på T-shirten.
  2. Blanda batikfärg i en balja eller använd vanlig klädfärg i tvättmaskinen och färga T-shirten. Nu färgas hela tröjan utom på just de ställen där du bundit om med snöre eller garn.

  3. Klipp upp snöret, veckla ut T-shirten och häng upp den på tork. Sedan har du en tuff batiktröja.

LÄS MER:   Skapa perfekta stunder med eget Enhörning Varm Choklad Kit! 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons