unicorn cake

Enhörningskalas

Enhörningskalas

Ställ till med en fantastisk enhörning fest med dekorationer, regnbågstårta, hattar och andra magiska enhörning saker. När det gäller kalas och fester, vem gillar inte det lilla extra av magi och fantasi? Oavsett om du planerar en födelsedagsfest eller bara en trevlig inbjudan till familj och vänner har vi recepten för en lyckad magisk upplevelse. Gör det lilla extra för stämningen med enhörning saker som enhörning ballonger, väggdekaler, enhörningstårta eller varför inte en rosa enhörning piñata. Vi listar allt för bordsserveringen som tallrikar, servetter och glas till alla gäster inför den magiska festen. Varför inte sätta på magisk fantasy musik i bakgrunden under festen. Vi rekommenderar Disney. Finns inget bättre sätt att fira det bästa djuret i världen, Enhörningen.

Enhörning recept för enhörningskalas

Vad är ett enhörningskalas utan lite fantastisk mat att servera? Som tur är har vi flera recept med enhörning tema samlade. Det finns både nyttiga, fräscha och veganska maträtter och mer sötsaker. Med denna lista hittar du recept för både barn och vuxna.

Enhörning smoothie bowls

Goda smoothie bowl recept

Enhörning smoothie bowls kan ge dig en perfekt start på dagen. Blanda frysta frukter och banan i en mixer till en fluffig kräm. Toppa sedan med din favorittopping som till exempel frysta bär, müsli eller choklad. Det är jätteenkelt, jättegott, nyttigt och kan lätt göras veganskt. Använd frukter med starka färger eller spirulina pulver för att skapa färgglada och vackra skålar som kommer liva upp dina sociala medier-flöden.

Amerikanska enhörning pannkakor

Enhörning pannkakor recept

Detta kan också göras som en god och snygg frukost till din släkting eller kompis som fyller år och älskar enhörningar. Eller gör flera pannkakor till ett enhörningskalas, ett roligt och enkelt tilltugg som förmodligen alla på festen kommer uppskatta! Titta vad söt den är! Ni kan också använda karamellfärg och färga smeten så enhörningen blir till exempel rosa.

Unicorn nudlar

Unicorn noodles unicorn nudlar

Dessa vackra unicorn nudlar är så enkla att göra! Skapa dessa färger helt naturligt med ett lila kålhuvud och citron- eller limejuice. Om du ska laga mat till många kan detta vara ett passande alternativ. Det är också enkelt att anpassa till olika smaker. Dekorera med olika grönsaker, protein och såser.

Veganska unicorn sommarrullar

Sommarullar summer rolls

Sommarrullar kommer från Vietnam och är färska vårrullar. Man kan göra dem jättevackra med färgglada grönsaker som syns genom rispappret. Var kreativ och gör dessa sommarrullar på flera olika sätt, med frukt, med grönsaker, ris, valfritt protein och din favoritdipp! Om du ska ha en enhörningsfest för ungdomar eller vuxna kan detta vara väldigt passande, för det är nyttigt, fräscht och anpassningsbart.

Enhörning lemonad 

enhörning lemonad

En fruktig, ljuvlig sommardryck som passar bra till ett enhörningskalas. Ge dina gäster något uppfriskande som ser snyggt ut i bilder också. Hemlagad lemonad gjort på pressade citroner.

Unicorn frappuccino

Unicorn frappucino

Starbucks kända Unicorn Frappuccino blev snabbt en hit 2017. Varför inte passa på att återinföra trenden med att göra din egen unicorn frappuccino. En mer mättande dryck för dina gäster som ser häftig ut och smakar gott.

Unicorn glass

Unicorn glass med skopa

Unicorn glass är jättelätt att göra och blir supersnyggt! Dekorera med stjärnor och ätbart glitter om du vill. Förbered glassen lätt kvällen innan så det är klart att servera på enhörningskalaset.

Regnbågstårta

Regnbågstårta i café

Regnbågar och enhörningar går ihop, ellerhur? Färga de olika tårtlagrerna i olika färger och använd glasyr som fyllning. Jättefestlig och god tårta att fira med på enhörningskalaset!

Enhörningstårta

Enhörningstårta

Enhörningstårta är en extremt populär och viktig del av enhörningstrenden. Den finns överallt på sociala medier och om du planerar ett enhörningskalas är en enhörningstårta nästan ett måste. Läs därför vårt blogginlägg med recept på en enkel och god enhörningstårta. Det finns såklart enklare versioner av enhörningstårtan om du inte känner dig helt bekväm med att baka tårtor. Man kan till exempel göra färre lager av tårtan eller göra enhörningsmuffins/cupcakes.

 

Aktiviteter för enhörningskalas

Vad är ett kalas utan lite aktiviteter? Att ha lite lekar eller aktiviteter kan bli en perfekt isbrytare för folk som inte känner varandra så bra. Eller så kan de ge mer energi till folk efter man har ätit och suttit still ett tag. Det kan vara superkul att göra något kreativt och skapa något som man kan ta med sig hem sen.

Färglägga målarbilder

enhörning målarbild

Gratis målarbilder finns att hitta online. Att sitta och färglägga tillsammans kan vara jättemysigt och sedan kan man ta med sig teckningen hem som en souvenir. Läs vårt inlägg där vi har samlat gratis målarbilder för att lätt kunna ladda ner bilder på din dator.

Se en enhörningsfilm

Enhörning film

Att se på film kanske inte är den mest aktiva aktiviteten. Men om tanken är att ha ett enhörningskalas på kvällen eller ett pyjamaskalas med enhörningstema. Läs vår lista med tips på filmer med/om enhörningar eller vårt inlägg om de bästa må-bra fantasyfilmerna.

Spela ett enhörningsspel

enhörning spel

Att spela ett sällskapsspel med enhörningstema kan vara en jättekul aktivitet för en grupp vänner på en fest. Som kortspelet Unstable Unicorns eller brädspelet Unicorn Fever. Läs mer om dem spelen och andra spel i vårt inlägg om unicorn spel.

Andra aktiviteter

Lite andra lektips är “sätt enhörningshornet på enhörningen”, en version på att sätta svansen på åsnan. Eller gör något pyssel, till exempel att göra sina egna enhörningshorn eller dekorera sina egna smyckeskrin. Det är lite extra kul eftersom man kan ta med sig något hem.

 

 

Enhörningskalas

Enhörning är inget nytt fenomen men det har definitivt blivit mer populärt det senaste året. I de flesta butiker hittar du enhörnings saker. Allt från enhörning block till unicorn ballonger. Enhörningen är en magisk häst med horn i pannan. Enligt de nya enhörning-sagorna sägs det att de bajsa regnbågar och äta glitter.

via GIPHY

Överraska familj och vänner

Barn älskar enhörningar och den sagolika, magiska världen som enhörningar lever i. Det finns massa kreativa alternativ för ett lyckat enhörnings-kalas. Det behöver inte var dyrt. Du kan spara pengar på att göra mycket av dekorationerna själv med förslagsvis papper eller tidningar. Det finns flera butiker som säljer allt du behöver för ett komplett enhörningskalas. Överraska familj och vänner med ett magiskt enhörningskalas. 

Presenttips till alla som älskar enhörningar

Om du funderar på vad du ska köpa till din vän eller din familjemedlem så har vi ett par förslag. Du kan till exempel inspireras av vårt inlägg om enhörningsspel och köpa ett spel eller köpa en bok om enhörningar, titta igenom vår lista på enhörningsböcker

Här nedan finns presenttips på produkter du kan köpa hos oss:

Mer om Enhörnings-trenden

År 2017 började den stora enhörnings-trenden i USA och har efter det spridit sig som en löpeld. Först var det enhörnings-slime som tog över marknaden. Skimrande färgstarka slemklumpar. Deras syfte? Oklart, annat än att leka med dem, hålla dem i händerna och sträcka på dem. De glittrande slemmen tog över internet och barnens lekplats. Toppen av popularitet nåddes när Starbucks började erbjuda enhörningskaffe.

Strax efter slemmet kom maten. Enhörning cupcakes, munkar, isglass och allt annat i alla regnbågens färger. År 2018 var det extra populärt med enhörningskalas. Flera kända personer har via sociala medier visat att de haft kalas med enhörnings-temat. Familjen Kardashian som är en av de största profilerna på sociala medier har via Instagram publicerat flera bilder via deras sociala medier kanaler med enhörningskalas.

2019 lanserade Sia sin första enhörningsglass. Tips till enhörningskalaset att bjuda på en färgsprakande glass. Trenden sprider sig och skapar glädje och magi till alla, och inte minst i ditt hem.

 

Enhörningar, nostalgi

Det är ingen slump att unicorns är tillbaka och ökar i popularitet. Enhörningar lockar millennials som associerar enhörningar med barndomsnostalgi. Harry Potter, Legend och Sagan om ringen är bara några få filmer som gör millenials nostalgiska. Läs mer om enhörningar här och här, skrolla bara ner till botten av sidorna. Enhörningar har också en koppling till Pride och hbtq+ gemenskapen, om du vill lära dig mer om det, är det bara att läsa vårt inlägg om enhörningar och Pride. 

Mer inspiration till enhörningskalas

unicorn party
unicorn party
unicorn party
Unicorn party
Unicorn party
unicorn party
LÄS MER:   Enhörningstårta, enkelt recept

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons