Enhörningshorn till unicorn tårta – så gör du

Bildkälla.

Att göra en enhörningstårta är en perfekt idé för en födelsedagsfest eller andra festliga tillfällen. En av de mest magiska delarna av en enhörningstårta är den glittrande enhörningshornet på toppen. Men hur gör man ett enhörningshorn till en unicorn tårta? Det finns många olika sätt att göra enhörningshornet till din tårta som gör den magisk och spektakulär. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom olika recept för att göra olika slags enhörningshorn till din unicorn tårta. Så följ med och låt oss skapa något riktigt magiskt!

tårtdekoration enhörning

Tårtdekoration Enhörning

enhörning kalas set

Unicorn Kalaspaket

Tårtdekoration, unicorn och regnbåge

Tårtdekoration, Unicorn och Regnbåge

Tårtljus Enhörning

Tårtljus Enhörning

unicorn ballong

Folieballong Enhörning

enhörning partyhattar

Enhörninghorn Partyhatt

Sockermassa, sockerpasta

Bildkälla.

Ett enkelt och klassiskt recept för att göra enhörningshorn är att göra den med sockermassa, eller fondant som det också kallas. Du kan antingen köpa färdigfärgad sockermassa eller färga den själv, men lättast är att köpa färdigfärgad sockermassa som finns i de flesta matbutiker. Sockerpasta funkar också bra, och finns i olika hobbybutiker.

Så här gör du:

1. För att göra enhörningshorn med sockermassa eller sockerpasta så börjar du med att rulla degen till långa korvar.

2. Därefter för du ihop ändarna och limmar fast det med vatten.

3. Håll sedan i änden och vrid botten, forma den som du vill ha den så att det liknar ett enhörningshorn. Klipp sedan av en del av botten om du vill ha hornet kortare.

4. Stick sedan en träpinne (t.ex en grillspett) genom hornet så att hornet kan sättas fast på tårtan.

Nu är enhörningshornet klart! Om du vill kan man även dekorera hornet med ätbart glitter eller guldfärg. Nedan kan du se ett youtube-klipp om hur man gör enhörningshornet med sockermassa.

https://www.youtube.com/watch?v=owfrryIjz3w&ab_channel=JillianButler

Glasstrut

Bildkälla.

Ett annat enkelt recept för att göra enhörningshorn till en unicorn tårta är att göra den med glasstrutar. Detta ger ditt enhörningshorn en mer färgglad och rolig form, samtidigt som det smakar fantastiskt! Allt det du behöver är glasstrutar, vit choklad, pastafärg (eller karamellfärg) och strössel.

Så här gör du:

1. Börja med att smälta vit choklad i en skål över en kastrull med kokande vatten. Se till att chokladen smälter jämnt och att det inte finns några klumpar kvar.

2. Tillsätt några droppar pastafärg (eller karamellfärg) i den smälta chokladen och blanda tills färgen är jämn. Välj en färg som passar din enhörningstårta och låt chokladen svalna lite så den inte är för varm.

3. Häll över din färgade choklad med en sked på glasstruten. Fortsätt tills chokladen är fördelad över struten.

4. Strössla över med valfritt strössel.

5. Ställ dem i kylen för att stelna.

Klart! Detta är en enkel steg-för-steg-guide för att göra enhörningshorn till tårta med glasstrutar. Nedan kan du se ett youtube-klipp om hur man gör dessa enhörningshorn.

https://www.youtube.com/watch?v=mwZZjw7GKV0&ab_channel=SheWhoBakes

Gjutning i choklad

Bildkälla.

Slutligen det sista receptet där man kan göra ett enhörningshorn är att gjuta den i choklad. För detta sätt behövs en konformad form (eller en form som är ett enhörningshorn) för att göra denna speciella enhörningshornet. Vi länkar till en enhörningshorn form här. Sedan behövs bara mörk, ljus eller vit choklad. Denna typ av enhörningshorn ger en mer hållbar form och ser fantastiskt ut. Så låt oss ta en titt på steg-för-steg-guiden för att göra enhörningshornet genom gjutning i choklad.

Så här gör du:

1. Smält chokladen i en skål över en kastrull med kokande vatten.

2. Häll den smälta chokladen i din form. Försök att fylla formen jämnt och se till att det finns tillräckligt med choklad för att skapa en tjock och stadig hornform.

3. Placera träpinnar i mitten av formen och låt chokladen stelna i kylskåpet.

4. När chokladen har stelnat kan du dra ut enhörningshornet ur formen och dekorera med pastafärg, ätbart glitter eller andra dekorationer.

Nu är den klar! Detta är ett enkelt och kul sätt att skapa ett fantastiskt horn på din enhörningstårta.

Vi hoppas att du har inspirerats av att lära dig hur man gör olika typer av enhörningshorn till unicorn tårtor! Med lite tålamod och kreativitet kan du skapa fantastiska enhörningshorn. Oavsett vilket recept du väljer som vi har visat här kommer ditt enhörningshorn att göra din unicorn tårta magisk och minnesvärd för alla som äter den. För den som vill snabbt ha ett enhörningshorn och inte vill utgå från ett recept, så länkar vi ett fint enhörningshorn till unicorn tårta här.

Lycka till med ditt magiska enhörningshorn!

Relaterade produkter

gnuggisar barntatueringar enhörningar dinosaurier

Gnuggisar Barntatueringar – Enhörning och Dinosaurier

enhörning kalas set

Meri Meri Tårtljus 24-pack Rosa

sifferballonger

Sifferballonger, Regnbågsfärgade

pinata enhörning

Pinata Vit Enhörning

unicorn ballong

Tårtdekoration Disney Prinsessor

enhörning födelsedagskort

Enhörning födelsedagskort popup-kort

LÄS MER:   Påsk: Påskpyssel och bakning för påskfirande

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons