Enhörning

Välkommen till ett av Sveriges bästa sidor för dig som älskar enhörningar. Enhörning är ett av världens mest populära mytiska varelse som sprider glädje och färg till stora som små. Gör någon glad idag.

Shoppa här

Om oss

Unicorn saker är det självklara valet för dig som älskar enhörningar. Köp enhörning saker till någon du tycker om. Vi har den perfekta presenten till stora som små. Har du några frågor? Kontakta oss via chatt eller mejl. Vi svarar inom 48 timmar.

Bli en del av vår community

Spana in vår blogg i temat enhörningar. Vi delar med oss av våra bästa enhörnings tips. Vi finns på InstagramFacebook och Twitter. Följ oss gärna och bli en del av vår community.

Blogg

Veganska unicorn sommarrullar recept

Veganska unicorn sommarrullar recept

Sommarrullar har sitt ursprung i Vietnam, de är nyttigare än vårrullar och äts färska, men de är inte lika kryddstarka som vårrullar. Sommarrullar är passande som en fräsch sommarlunch. Det är snabbt, enkelt och roligt att göra. Med de olika färgerna kan man också...

Enhörningskalas

Enhörningskalas

Enhörningskalas Ställ till med en fantastisk enhörning fest med dekorationer, regnbågstårta, hattar och andra magiska enhörning saker. När det gäller kalas och fester, vem gillar inte det lilla extra av magi och fantasi? Oavsett om du planerar en födelsedagsfest eller...

Unicorn trender 2022

BadbombNjut av ett avkopplande bad med dessa unicorns inspirerade badbomber.Målarbilder unicornHär kan du hitta flera fina enhörnings målarbilder.Cake topper unicornGör kakan mer magisk med dessa enhörnings dekorationer.Pussel unicornUtmana hjärnan med det här glada...

Fredag den 13:e – en turdag?

Fredag den 13:e – en turdag?

God morgon och Happy Friday! Idag gick solen upp 04:21 och går ner 21:06 vilket är 33 minuter längre sedan förra veckan och hela 10 timmar och 43 minuter längre sedan vintersolståndet. Enligt våra kontakter kommer det lite regn imorgon men solen kan eventuellt titta...

Välkommen underbara vår

Välkommen underbara vår

God morgon och Happy Friday! Idag gick solen upp 04:37 och den går ner 20:52 viket är 35 minuter längre dag än förra veckan och 10 timmar och 11 minuter. Idag kan temperaturen i bästa fall nå över 20 graders strecket så passa på att njuta idag och kväll. Efter en...

Trevlig Valborg

Trevlig Valborg

Happy Friday! Idag gick solen upp 04:56 och går ner 20:35 vilket innebär att dagen blivit 40 minuter längre på en vecka och hela 9 timmar och 41 minuter längre sedan vintersolståndet. Imorgon firar vi Valborg och vårens ankomst.  Valborg är en mycket gammal högtid,...

|

Vad våra kunder säger

Jag köpte choklad bomber för ett par veckor sedan och de var fantastiska. Jag kommer under en snar framtid att köpa ett större antal för att ge bort i present. Chokladen är underbart god.

Fantastiskt fluffiga innetofflor. Värmer fötterna på ett magiskt vis. Att de är urgulliga behöver jag knappast säga någonting om. Love them! I have to buy a pair for my husband as well since he’s stealing them all the time.

Ett stort tack för en snabb och trevlig service från Daniel. Det märks att man är mån om kunden.

Mer om enhörning

Om jag säger till dig att tänka på en enhörning, kan vi nog nästan alla komma fram till en liknande bild. En vit vacker häst med ett spetsigt enhörningshorn i pannan, kanske är det guldigt, i silver eller i en vacker pastellfärg. Eftersom det är ett magiskt väsen kanske vi också associerar regnbågar och glitter till enhörningen, vi föreställer oss att den svävar fram och lyser upp där den går.

Anledningen till att nästan alla kan fantisera fram en enhörning är för att igenkänningsfaktorn är hög. Vi ser enhörningar i en bred mängd av olika kontexter; inom matvärlden finns enhörningstårta, enhörning cupcakes, enhörningsglass och till och med enhörning toast. Enhörningskalas är också väldigt populärt i en mängd olika åldrar och visas upp i all sin prakt på sociala medier. Sen har vi Starbucks enhörning frappuccino och den upplåsbara enhörningen för bad som båda sägs ha varit inflytelserika för enhörningstrendens populäritet.

I populärkultur kan vi hitta dem i fantasyfilmer, serier och böcker. Som bland annat den kända ”Sagan om enhörningen”, i Narnia, Harry Potter-världen och Alice i Underladet. Serien ”My Little Pony Friendship is Magic” sägs också vara inflytelserik för enhörningstrendens populäritet. Speciellt seriens protagonist Twilight Sparkle, en prinsessa och enhörning som kan förvandlas till en alicorn, vilket är en blandning av en enhörning och en Pegasus. Enhörningar är också populära motiv och teman för olika produkter som enhörning smink, skönhetsprodukter eller enhörning leksak.

Varför är enhörningar så populära? Enhörningar representerar något unikt och ovanligt vilket är väldigt lockande för många. Att identifiera sig med en enhörning som är vacker, unik och magisk kan ge folk mycket styrka.

DIY enhörningar

Enhörningsfantaster från hela världen är aktiva med att skapa sina egna enhörnings DIY-projekt Vare sig det är att virka sin egen enhörning, färglägga enhörning målarbild, sy ett enhörning gosedjur, skapa sitt eget enhörningshorn, enhörningspinata, enhörning badbomber, bakverk med enhörningstema eller enhörningspyssel, det finns mycket kul att göra med enhörningar! Det finns bland annat mycket heminredning och kläder med enhörningsmotiv att hitta på Etsy och på Pinterest kan man hitta instruktioner till olika enhörningspyssel och partydekorationer med enhörningstema.

Historia

Enhörningen är en mytisk varelse som har talats om i tusentals år. I antika Grekland skrevs det om dem i böcker och det kan ha nämns i Bibeln. De är ofta beskrivna som häst- eller get-liknande vita djur med ett långt horn på pannan. De sågs som en symbol för renhet och elegans, vars horn har mystiska och helande krafter.

Under 1700 och 1800-talet var det mycket handel med föremål som säga ha innehållit enhörningshorn. Eftersom man trodde enhörningshorn kunde motarbeta gift och hade helande krafter så brukade folk ta narvalens spetsiga tand och sälja den som enhörningshorn. Danskarna hade till och med en tron gjord av narvalständer.

Marco Polo trodde han såg enhörningar på en av sina resor och tyckte de var mycket fulare än vad folk beskrev dem. Han hade sett noshörningar.

Sociala medier och estetik

Enhörningstrendens estetik är karaktäriserad av pastellfärger, regnbågar och glitter. Enhörningar representerar också hopp och positivitet.

Trenden har helt klart tagit över både matvärlden och make-up världen med pastellfärger och glitter. Visuell kultur är en stor del av sociala medier som Instagram, Pinterest och Youtube. Eftersom enhörningstrenden är så extremt visuell har den verkligen slagit igenom på sociala medier. Enhörningar kan också representera eskapism och barndomens nostalgi. Enhörningar får folk att blicka tillbaka till sina barndomar, som en tid full av hopp och fantasi.

Enhörningskalas

Enhörningskalas har blivit ett väldigt populärt tema, bland annat till barnkalas men man kan också ha det till en vuxen.  Enhörningstårta är en väldigt stor trend och något man skulle kunna ha till kalaset. Ett enhörning spel till festen kan vara att sätta svansen på enhörningen istället för åsnan och ett enhörning gosedjur eller enhörningsdräkt kan också uppsattas som present till födelsedagsbarnet! 2018 hade Kim Kardashians dotter North och Kourtney Kardashians dotter Penelope ett enhörningskalas tillsammans. Detta kalas var komplett med enhörningsglass, enhörningsmunkar, enhörningstårta, en upplåsbar enhörning till poolen, ponnyridning och dekorationer i pastellfärger och glitter.

Show Buttons
Hide Buttons