enhörning julgranskulor

DIY Julpyssla: Gör din egna glitter enhörning julgranskula

Har du någonsin försökt skapa glittriga julgranskulor? Nu kan du det met detta enkla jul pyssel där du kan göra dina alldeles egna enhörning julgranskulor!

Innan du ger dig in på detta kreativa julpyssel se till att du har alla material du behöver innan för att skapa dessa fantastiska enhörningsjulgranskulor. Det här DIY kommer att ge ditt julträd en extra dos av enhörnings magi och glittrig glädje. Samma metod går såklart att använda för att skapa andra julgranskulor men i detta inlägg gör vi enhörnings kulor!

Relaterade Produkter

Material:

 • Genomskinliga julgranskulor i plast
 • Glitter
 • Golvrengöring
 • Modelllera
 • Svart märkpenna
 • Olika Klistermärken för att ge magi. (Ha klistermärks fransar om du inte vill rita till dem!)
 • Styv vit filt och rosa filt
 • Limm
 • Valfritt: Klisterbokstäver om du vill skriva namn
 • Extra tips: Ha bakplåtspapper och två små trattar nära till hands för att hålla ordning på det kreativa kaoset.

Att skapa dennaDIY enhörning julgranskula kan vara lite rörigt men det är så värt det när du ser det färdiga resultatet och dessutom är dem oerhört roliga att göra och sen ge som gåvor om man vill!

LÄS MER:   Enhörning tvål, gör din egen tvål

Så här gör du:

Att Glittra Kulorna:

 1. Lägg bakplåtspapper på bordet för att undvika kladd.
 2. Ta bort kroken från julgranskulorna och tillsätt lite golvrengöring med hjälp av en liten tratt. Rör runt för att jämna ut rengöringen inuti kulan. Häll sen ut rengöringen.
 3. Häll in glitter och skaka glitter inuti kulorna, se till att det täcker hela insidan.
 4. Använd bakplåtspapper för att samla upp det extra glittret, det kan återanvändas genom att hälla tillbaka det i glitterburken med hjälp av en tratt.

Att göra Enhörningskulorna:

 1. Rulla ut leran i två remsor och forma dem till enhörningshorn. Använd färgad lera eller måla vanlig lera i guld och låt den torka över natten.
 2. Limma fast hornet högst upp på julgranskulan med antingen vanligt eller varmt lim med en limpistol. Lägg till klistermärken som tillexempel blommor eller andra motiv och använd en svart märkpenna för att rita ögon. Har du klistermärks fransar går det bra. Du kan även använda vinyl med överföringstejp.
 3. Klipp ut öron från den styva vita filten och även den inre rosa filten. Limma fast dem högst upp på julgranskulan. Vill du hellre ha glittrande öron går det bra att limma och sen hälla över glitter på filten.
 4. Om du vill att julgranskulorna blir personliga så lägger du till klisterbokstäver på baksidan av kulorna.
 5. Färdig!
DIY enhörning julgranskulor
Bild från pinterest

Andra Kreativa Idéer för Ditt DIY Julgranskulor:

 • Skriv enkelt ett namn med klisterbokstäver för att skapa en personlig julgranskula.
 • Lägg till klisterstjärnor eller snöflingor för lite mer vinter magi och få vinter enhörningar! Detta passar även utmärkt om du vill göra andra julgranskulor som inte är enhörningar.
LÄS MER:   Glad fredag, dagen har blivit 30 minuter längre

Sätt på granen

Vips så är dem klara! Nu är det bara att sätta dem på jul granen och beundra hur vackra dem blev! Eller gör någon extremt glad I jul och ge som gåva!

Det finns så många roliga sätt att julpyssla dessa julgranskulor på! Ge det här DIY en chans och låt ditt julträd lysa upp i färg och glädje med dessa underbara kulor.

Vi skulle älska att se dina egna kreationer! Dela gärna med dig av dina bilder på instagram med hashtaggen #Unicornsaker eller tagga oss @Unicornsaker. Vi skulle älska att se och dela dem så att vi sprider regnbågsglädje tillsammans! 🌈✨ 

Här är två videos som visar hela DIY-processen:

Denna video använder sig av vinyl och pappers blommor!

Trevlig skaparstund och god jul önskar vi på Unicorn Saker! 🎄🦄✨

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons