chokladbomb kinderägg

Chokladbomber för varm choklad kinderägg

Ingen har väl missat TikTok trenden chokladbomber gjorda på kinderägg? Om du har det eller är nyfiken på hur man gör så har du hittat rätt. Chokladbomber är magiskt roligt och fantastiskt goda och det finns ett enkelt sätt att göra ett eget med ett kinderägg. Men om du föredrar ett ännu enklare sätt så finns det chokladbomber att köpa här. De är formade som påskägg och när de kläcks med hjälp av varm mjölk så ploppar det ut färgglada minimarshmallows. Men om du gillar lite pyssel så ska du testa och göra chokladbomber av kinderägg. 

 

Chokladbomber med kinderägg 4 st

Precis som med bottnarna kan du välja vad för fyllning du vill ha i och på tårtan. Några förslag är vispgrädde, smörkräm eller ganache. Ett alternativ är vaniljglasyr som passar utmärkt om du planerar att göra en tårta med sockerkaksbottnar. Förbered gärna glasyren tidigt så den hinner stelna. Ge tårtan också tid att svalna innan du applicerar glasyren. Här nedan finns recept på vaniljglasyr och smörkräm:

Du behöver:

  • 4 st Kinderägg
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl socker
  • Färgglada mini marshmallows

Gör så här:

  1. Skala av pappret runt kinderägget och dela sedan försiktigt alla kinderägg i halvor. 
  2. Blanda ihop kakaon och socker i en skål.
  3. Fyll fyra kinderäggshalvor med kakao och sockerblandningen och lägg på mini marsmallows.
  4. Värm upp en kastrull. De andra fyra kinderäggshalvorna värmer du i kastrullens  botten.
  5. När kanterna blivit lätt smälta så sätter du den samman med ägghalvorna som är fyllda. Se till så den sitter ihop ordentligt. Om det känns krångligt kan du alltid smälta mjölkchoklad som du använder som lim genom att “limma” båda ägghalvornas kanter.
  6. Ställ i kylskåpet 5 minuter.

Medans de svalnar och limmas ihop i kylskåpet, värm på valfri mjölk (2 dl per chokladbomb) som du sedan häller över chokladbomberna som ligger i en kopp. När chokladen smälter kläcks kinderägget och allt ploppar ut. Nu är det bara att njuta, rör om och du har en riktigt lyxig god varm kopp choklad med minimarshmallows. 

Känns för pyssligt för dig? Här finns det färdiga chokladbomber att köpa.

 

 

LÄS MER:   Icing cookies

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons