Batikmönster t-shirt tie-dye

Batikmönster med tie-dye och textilfärg

Vill du ge dina kläder nya mönster och färger nu när våren är här? April är den perfekta tiden för DIY-projekt och vad passar bättre än att prova på batikfärgning! Batikfärgning, tie-dye eller också kallat textilfärgning är inte bara otroligt snyggt, det är också väldigt roligt att göra. Det är en teknik där man använder färgglada färger för att skapa vackra mönster på sina kläder. Detta DIY-projekt är en trend som passar perfekt för våren och sommaren, och för alla åldrar. Med hjälp av tie dye, färger och lite kreativitet kan du skapa fantastiska mönster på din favorit t-shirt, skjorta eller tröja.

Batikfärgning gör att varje plagg blir ett unikt plagg. Ingen annan på denna vackra planet kommer gå runt i en exakt likadan cool tröja som du har gjort. Visst är den känslan lite kittlande och tilltalande? Vi på Unicorn saker har hittat bästa tie dye kittet för att skapa unika och vackra plagg. Klicka här för att komma till webbutiken. 

I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att göra en lyckad batikfärgning hemma nu till våren och sommaren. Vi kommer visa allt från att välja färger till att skapa olika mönster. Och även steg för steg instruktioner för att få det bästa resultatet. Låt oss dyka in i världen av DIY batikfärgning och låt oss skapa något unikt tillsammans!

Så gör du batikfärgade t-shirts

Har du en vit t-shirt hemma? Bra, då är det bara att sätta igång! Längre ner på sidan har vi länkat till en video med 6 olika metoder för att jobba och leka med textil färg. Vi lovar att din första t-shirt kommer bli så fin och kanske den coolaste i stan?! Okej, så var börjar man? Jo, du behöver DIY tie dye kitet och ett vitt plagg, gärna en t-shirt så här års. Kolla på vårt steg för steg och videon nedan, för att sedan bestämma vilken metod och mönster du vill skapa. Sen kanske det svåraste, vilka färger du vill ha. Blir det regnbågens färger tro? Eller enbart rosa och ljusblått som en magisk enhörning?

 

Steg för steg DIY tie dye

  1. Köp hem ett DYI tie dye kit.
  2. Välj plagget du vill färga. Vi tipsar om en T-shirt så års men ärligt talat – the sky is your limit.
  3. Hitta en arbetsyta där du kan experimentera utan att oroa dig för att de blir lite spill. Färga med tie-dye kan skvätta och stöka, men det hör ju till. Så se till att du antingen har skyddat dina golv och ytor med något som tex. plast eller ett gammalt lakan. Enklast är om du håller dig utomhus i skuggan 🙂
  4. Vilken metod bestämde du dig för? Blir de cirklar eller coola stänk? Föll inget av de i videon dig i smaken? Låt då din kreativitet flöda! Googla, kolla på Pinterest eller go bananas och testat och lek dig fram! Det finns inga rätt eller fel. Denna sida är också bra att kolla in.
  5. Ha kul! Färga på! Spreja, stänk, go crazy!
  6.  Känner du dig färdig? Blev du nöjd? Blev det fler plagg än ett? Njut av något gott och kallt. Chilla.
  7. Vill du ha riktigt starka färger? Ju längre färgen får sitta på ju starkare kommer färgerna att bli. Vill du ha mer pastelliga färger? Ju kortare tid ju ljusare blir färgen, håll koll tills du blir nöjd.
  8. Nöjd med färgen? Härligt! Skölj nu av och låt plagget torka. Använde du band? Ta av bandet/banden, skölj plagget ordentligt i kallt vatten. Kom ihåg att skölja tills vattnet inte längre är färgat.
  9. Tvätta plagget i tvättmaskinen enligt anvisning och låt det nu få torka.
  10. Sätt på dig plagget och skinn som en cool unicorn som du är! Klappa dig på axeln och bär plagget stolt som du designat helt själv, som ingen annan kommer att bära. För det finns bara ett exemplar. Så coolt!

Bild från pinterest.

Vi hoppas att du har fått inspiration att testa DIY batikfärgning för att skapa unika och personliga kläder med vackra batikmönster. Batikfärgning är ett roligt och enkelt DIY-projekt som ger dig möjlighet att skapa unika kläder. Med hjälp av tie dye färg och enkla steg kan du skapa en egen batik t-shirt, skjorta eller tröja hemma. Genom att följa dessa steg för steg och experimentera med olika färgkombinationer och mönster kan du skapa en rad olika batikmönster som passar din stil och personlighet. Och eftersom det är april, är det en perfekt tid att ge dina kläder färgglada färger inför våren och sommaren. Ha det så roligt med denna DIY batikfärgning och lycka till att skapa din egen unika batiktröja!

LÄS MER:   Färga Unicorn hår hemma – så gör du

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons