10 tips för att må bättre efter en jobbig dag eller vecka

Vi har alla de dagar eller veckor där livet kan vara extra tufft ibland. Oavsett om det är ett hektiskt schema, personliga problem eller bara den allmänna stressen i det dagliga livet, är det viktigt att hitta sätt att må bättre efter en utmanande dag eller vecka. Det finns många sätt att må bättre, nedan listar vi de 10 bästa tipsen för att må bättre efter en jobbig dag eller vecka.

1. Ta en paus

Ta en paus

Ett av de enklaste sätten för att må bättre är att ta en paus. Det kan vara några minuter eller några timmar, men det viktiga är att koppla av från jobbet eller andra stressfaktorer och fokusera på dig själv. När vi tar en paus tillåter vi oss själva att ladda om och även må bättre. Du kan till exempel gå en promenad, läsa en bok eller meditera. Nyckeln är att ge dig själv tillåtelse att ta en paus.

2. Träna

Träna

Träning är en naturlig humörhöjare och som får dig att må bra. Träning kan också hjälpa dig att hantera stress och förbättra din allmänna fysiska hälsa. Även en kort promenad eller stretching kan göra en stor skillnad för hur du mår. Träning kan också bidra till att bygga upp självförtroende och självkänsla. När vi sätter upp och uppnår mål känner vi en känsla av stolthet över våra prestationer, vilket kan leda till ökat självförtroende och en mer positiv självbild. Så om du känner dig överväldigad, försök att avsätta tid för ett snabbt träningspass eller ett yogapass.

LÄS MER:   Unicorn filmer, tio filmer för alla som älskar enhörningar

3. Få tillräckligt med sömn

Få tillräckligt med sömn

Sömn är avgörande för din fysiska och mentala hälsa. När du känner dig stressad eller orolig kan det vara svårt att få en god natts sömn. Det är dock viktigt att göra sömn till en prioritet för att känna sig utvilad och pigg. Försök att skapa en rutin som hjälper dig att varva ner och slappna av innan du lägger dig. Undvik skärmar och större aktiviteter före läggdags, och försök hålla dig till ett konsekvent sömnschema.

4. Ät bättre

Ät bättre

Rätt mat kan göra underverk för vårt humör och välbefinnande, särskilt efter en jobbig vecka eller dag. När vi äter en hälsosam och balanserad kost som innehåller till exempel frukter, grönsaker och fullkorn så mår våra kroppar som bäst. Att äta en balanserad och näringsrik kost kan även hjälpa till att reglera känslor, öka energinivåerna och minska stress. Att förbereda och laga mat kan också vara en avkopplande aktivitet, och att dela en måltid med nära och kära kan ge en känsla av stöd.

5. Ta kontakt med nära och kära

Ta kontakt

Att spendera tid med nära och kära kan vara ett bra sätt att må bättre. När du går igenom en utmanande vecka eller dag, kan stödet från nära och kära vara en enorm hjälp. De kan ge tröst, uppmuntran och ett lyssnande öra när du behöver det som mest. Att bara ha någon där som lyssnar kan göra stor skillnad och som kan få dig att må bättre. Var inte rädd för att nå ut till dina nära och kära.

LÄS MER:   Veganska unicorn sommarrullar recept

6. Ta hand om dig själv

Ta hand om dig själv

Att ta hand om sig själv är avgörande för vårt välbefinnande. En av de viktigaste fördelarna med att ta hand om sig själv är att det kan hjälpa till att minska stressnivåerna. Det kan vara något så enkelt som att ta ett bubbelbad, få en massage eller njuta av ditt favoritgodis. Vad det än är, se till att du tar hand om dig själv och gör saker som får dig att må bra.

7. Reflektera över dina prestationer

Reflektera

Ibland när vi känner oss stressade eller överväldigade, är det lätt att fokusera på det negativa. När vi tar oss tid att reflektera över vad vi har uppnått, så visar de allt hårt arbete vi har lagt ner i våra mål. Det stärker vår känsla av syfte och uppmuntrar oss att fortsätta framåt. Ta dig därför tid till att reflektera över dina prestationer och de saker du har åstadkommit. Det är ett bra sätt att må bättre och påminna dig själv om dina styrkor.

8. Sätt gränser

Sätt gränser, må bra

Att sätta gränser är viktigt för vår mentala hälsa och att må bättre. Det är okej att säga nej till saker som inte passar dig eller som får dig att känna dig obekväm. När vi sätter tydliga gränser för vad vi kan och inte kan göra, minskar vi sannolikheten för att bli överväldigade och känna att vi dras åt för många olika håll. Se därför till att du sätter tydliga gränser och prioriterar ditt eget välmående.

9. Gör något som gör dig glad

Gör något som gör dig glad

Att göra något som vi tycker om kan hjälpa oss att må bättre. Till exempel kan det vara att titta på sin favorit tv-serie, läsa en bok eller gå en promenad. När vi gör något vi gillar upplever vi en rad positiva känslor som kan hjälpa oss att känna oss lyckligare och mer avslappnade. Det hjälper även oss att koppla av från vår dagliga stress och oro, vilket ger oss en välbehövlig paus från vardagens krav.

LÄS MER:   Unicorn böcker, tio magiska böcker för alla som älskar enhörningar

10. Öva på tacksamhet

Tacksam

Slutligen så är tacksamhet en kraftfull känsla som kan hjälpa till att flytta vårt fokus från negativt till positivt. Istället för att tänka på allt negativt och saker som gått fel, försök skriva ner fem saker du är tacksam för som har hänt. Tacksamhet hjälper oss att uppskatta det vi har i våra liv och hjälper oss mot en mer positiv attityd.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har vi alla tuffa dagar eller veckor, men det är viktigt att komma ihåg att vi har kraften att övervinna dem och må bättre. Genom att följa tipsen som vi har listat i det här blogginlägget kan du börja känna dig mer positiv och energisk. Kom ihåg att vara snäll mot dig själv och lägg inte för mycket press på dig själv! Ta ett steg i taget och kom ihåg att morgondagen är en ny dag. För mer tips liknade detta kan du kolla vidare på detta youtube klipp:

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons