julfilmer

10 bästa tidlösa julfilmer som sprider säsongens värme och gjädje


Julen är tiden för gemenskap, värme och en extra dos av magi. Vad är ett bättre sätt att omfamna den underbara tiden än genom julfilmer? Det är inprincip en tradition med julen nu också att sätta på en mysfilm eller en rolig jul komedi!

I den här bloggposten kommer vi att utforska en julfilmer lista på filmer som har stått tidens prövningar och fortsätter att sprida glädje under julhelgen. Från en mänsklig alv på jakt efter sitt ursprung till en magisk resa till Nordpolen och romantiska intriger under mistelgrenar. Vi har sammanställt en lista över 10 oförglömliga julfilmer för barn och vuxna.

Så dra på dig din favorit jultröja, ta din favorit mugg och fixa fram lite varm choklad och låt oss dyka in i en värld av julglädje och julfilmer! Att se på en härlig film är verkligen något man kan må bra av. Om du känner att du behöver lite egentid kan det vara en bra idé att läsa vårt inlägg om må bra tips!

Relaterade produkter

1. Elf (2003)

“Elf” är en fantastisk komedifilm som följer den mänskliga alven Buddy, spelad av Will Ferrell. Efter att ha upptäckt att han är människa söker han upp sin biologiska far i New York City. Filmen är fylld med härlig humor och värmen av jul när Buddy försöker anpassa sig till den verkliga världen .Filmen fångar julens budskap genom att visa hur Buddy, med sitt barnsliga hjärta och osjälviska natur, sprider glädje och förändrar människors liv positivt. “Elf” är en underhållande påminnelse om att glädje och kärlek är de verkliga gåvorna under julen.

LÄS MER:   UNICORN jobb, få jobb med sociala medier

2. Ensam Hemma (1990)

Eller känt som “Home Alone” finner vi Kevin McCallister som blir kvar hemma ensam under julen när hans stora familj åker på semester. Kevin njuter först av friheten men måste snart använda sina uppfinningsrika färdigheter för att försvara sitt hem mot inbrottstjuvar. Denna klassiska komedi film bjuder på både skratt och hjärtevärmande ögonblick och påminner oss om julens budskap genom Kevins odödliga ord: “Att vara ensam hemma betyder att du är kung i ditt eget slott.” Med humor och värme har “Ensam Hemma” blivit en tidlös tradition som firar gemenskap och överraskningar under julen.

3. Polarexpressen (2004)

“Polar Express” är en magisk animerad film baserad på Chris Van Allsburgs bok. En pojke går ombord på ett tåg på julafton och får uppleva en extraordinär resa till Nordpolen. Med imponerande animation, musik och en gripande berättelse förmedlar filmen budskapet om tro, vänskap och att hålla kärleken till julen vid liv. Tom Hanks mångsidighet som röstskådespelare ger liv åt olika karaktärer och gör “Polarexpressen” till en tidlös familjefilm som sprider julglädje för hela familjen varje år.

4. Grinchen – Julen är stulen (2000)

En grinig och grön varelse, Grinchen, bor ensam högt uppe på Mount Crumpit med endast sin lojala hund Max som sällskap. Hans hat mot julen leder honom till att planera att stjäla alla julklappar från invånarna i den närliggande staden Whoville. Men när han möter lilla Cindy Lou Who och upplever värmen i deras hjärtliga firande, börjar Grinchens hjärta mjukna. En rolig och hjärtevärmande berättelse om förändring och kärlek under julen. Med Jim Carrey i rollen som Grinchen och hans tolkning av den gröna och gnatiga karaktären har filmen blivit en tidlös klassiker och en julfavorit.

LÄS MER:   UNICORN framgång i arbetslivet och kärlek

5. A Unicorn for Christmas (2021)

A Unicorn for Christmas” (2021) är en förtrollande film som kastar oss in i en värld av magi och äventyr under julen. Handlingen följer en ung flicka som upptäcker en verklig enhörning på en julcarnival och ställs inför uppdraget att skydda den från en girig ägare av nöjesfältet. Filmen kombinerar julstämning och fantasi skapar en atmosfär av magi och förundran. Genom att ha med den mytiska varelsen, enhörningen i en julmiljö skapar “A Unicorn for Christmas” en unik och charmig berättelse som både barn och vuxna kan ha nöje av.

6. Love actually (2003)

“Love Actually” är en romantisk komedifilm som korsar flera berättelser om kärlek under julen i London. Med en mångfald av karaktärer, från premiärministern till ensamma hjärtan, utforskar filmen olika aspekter av kärlek och relationer. Många minnesvärda ögonblick som Marks skyltar med kärleksförklaringar och den känslosamma scenen på Heathrow flygplats, gör filmen till en modern klassiker. Med musik, julstämning och djupare teman påminner “Love Actually” oss om det värdefulla i kärlek och gemenskap under julen.

7. Ett päron till farsa firar jul (1989)

“National Lampoon’s Christmas Vacation” från 1989, även känd som “En päron till farsa firar jul” på svenska är en komisk jultradition. Filmen följer den klumpige men hjärtliga pappan Clark Griswold, spelad av Chevy Chase som kämpar för att skapa den perfekta familje julen. Trots oändliga missöden, överdrivna juleljus och ovälkomna gäster är Clark driven av sitt hjärtevärmande önskan att skapa en minnesvärd jul för sin familj. Genom humor och kaos betonar filmen vikten av familj, kärlek och att skratta åt livets ofullkomligheter under julen. Med sina komiska situationer och nostalgiska charm har “National Lampoon’s Christmas Vacation” blivit en älskad julfilm.

LÄS MER:   7 Tips för att välja rätt enhörningleksak till ditt barn

8. The Nightmare Before Christmas

“The Nightmare Before Christmas” (1993), en Disney animerad film regisserad av Henry Selick och producerad av Tim Burton. Filmen berättar historien om Jack Skellington, kungen av Halloween Town som upptäcker Christmas Town och försöker skapa sin egen version av julen. Filmen, en unik blandning av lite skräck och humor med musikal och utforskar teman som förändring och att omfamna det okända. Genom Jacks äventyr lär vi oss att julens glädje kan delas på många sätt och att gemenskap och kärlek övervinner olikheter.

9. Edward Scissorhands

“Edward Scissorhands” (1990), regisserad av Tim Burton handlar om acceptans och medmänsklighet i en förtrollande julmiljö. I filmen utforskar Edward, en konstgjord man med saxar istället för händer och hans strävan efter att passa in i det vardagliga livet. Trots sina udda egenskaper blir Edward en symbol för julens budskap om att omfamna det unika och se skönheten i olikheter. Genom den fantasifulla berättelsen påminner “Edward Scissorhands” oss om julens kärna, att sprida kärlek, förståelse och värme i våra hjärtan och samhällen.

10. The Holiday (2006)

“The Holiday” (2006) är en romantisk komedi som följer två kvinnor, Amanda (Cameron Diaz) och Iris (Kate Winslet) som byter sina hem under julen och upplever oväntade kärleksmöjligheter. Filmen berör julens budskap genom att belysa teman som förändring, självupptäckt och möjligheten till kärlek även när man minst förväntar sig det. Genom en charmig berättelse och vackra julmiljöer påminner “The Holiday” oss om att under julen kan magi och överraskningar uppstå när vi öppnar våra hjärtan för det oväntade.

Hoppas du hittar några nya julfilm favoriter att njuta av under julen! Vilken är din favorit julfilm? Kommentera nedan!

Relaterade produkter

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons