må bra film

10 bästa må-bra fantasyfilmer

chokladbomber för varm choklad
Köp chokladbomber för varm choklad på unicornsaker. se

Fantasifilmer är fyllda med fantastiska ting, trolldom, mystiska resor och magiska världar där allt är möjligt. För att fira in hösten listar vi våra tio bästa fantasifilmer som är fyllda med episka äventyr och erbjuder en idealisk flykt från verkligheten för alla åldrar.

1. Legenden om mörkrets härskare

Tom Cruise spelar en skogsboende som utmanar en mäktig demon, räddar enhörningar (vi älskar enhörningar), en älv-prinsessa och håller fast vid godheten innan allt går förlorat.

2. Den oändliga historien

Glöm bort livets problem och flyg på Falcors rygg till Fantasia. Bastian läser den oändliga historien och inser att han har mer makt än han trodde.

3. Willow

Träd in i den lilla dvärgvärlden och följ Willow på hans magiska äventyr att rädda barnprinsessan som han älskar som sin egen. Den onda drottningen med sina förtrollande krafter kommer definitivt att hålla dig fast under hela filmen.

4. Sagan om ringen

Sagan om ringen är en episk fantasifilm från 2001 regisserad av Peter Jackson baserad på den första volymen av J. R. R. Tolkiens Sagan om ringen. Det är den första delen i filmtrilogin Sagan om ringen och följdes av Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst baserat på andra och tredje volymen av Sagan om ringen. Alla tre filmer är minst lika bra och värda att se.

LÄS MER:   Unicorn spel, sju fantasifulla spel med enhörningar

5. Hobbit triologin

Hobbiten är en filmserie som består av tre episka fantasy-äventyr-filmer regisserade av Peter Jackson. Helt fantastiskt magiska filmer som får dig att drömma dig bort i fantasins värld.

6. Bleka dödens minut

Denna filmiska klassiker är en underbar saga där sann kärlek i slutändan råder. Jättar, pirater, prinsessor, äventyr och intriger – du kommer att citera rader i många år framöver. “As youuuu wishhhhh !!”

7. Narnia

Kung Caspian reser tillsammans med Lucy, Edmund och Eustace på en magisk resa över havet och möter drakar, merfolk och mer! Lektioner av ödmjukhet och tacksamhet gör detta till en perfekt film som anländer precis i tid för påsk.

8. The nightmare before christmas

Jack Skellington vill ha en förändring i sin värld och bestämmer sig för att ta med julen till Halloweentown, oavsett vad det kostar. Trots att filmen verkar vara mörk på ytan, får den fram varma känslor hos de flesta.

9. Gremlins

Gremlins handlar om världens gulligaste, sötaste och kramgoaste husdjur – en mogwai. Denna sötaste mogwi får Billy i julklapp av sin pappa. Tre skötselråd måste dock Billy komma ihåg. Låt honom inte bländas av starkt ljus, håll honom borta från vatten. Och det viktigaste av allt: hur mycket han än skriker, gråter och ber – mata honom aldrig efter midnatt.

10. Labyrinth

Jim Hensons mästerverk med färgstarka och karismatiska David Bowie, och en ung Jennifer Connelly som önskar att hennes lillebror skulle försvinna. När hennes önskan går i uppfyllelse och Goblin King stjäl honom, måste hon tappert bemöta labyrinten och rädda honom innan han själv blir en goblin!

LÄS MER:   En vecka kvar till midsommar

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Show Buttons
Hide Buttons